Restaurant De Basiliek

Kom eten op een unieke locatie bij Restaurant de Basiliek in Appingedam!

We mogen weer! Aan alles komt een einde, zo ook aan onze bezorgservice. Vanaf 5 juni a.s. mogen wij de deuren van de Basiliek opnieuw voor u openen en heten wij u graag weer van harte welkom voor een culinaire beleving in de sfeervolle ambiance van de Basiliek.

 

Onze dank gaat uit naar iedereen die de afgelopen periode bij ons een culinaire beleving heeft besteld. Met veel plezier hebben wij u thuis opgezocht met heerlijke maaltijden, maar toch zijn wij blij weer te mogen doen waar wij voor staan, waar onze passie ligt en wat wij het liefste doen. De afgelopen week was dan ook de laatste week van het 'Thuis uit eten' concept, aankomende week staat in het teken van de voorbereidingen voor aankomend weekend, uiteraard is ons terras gewoon geopend. 

 

Deze week bereiden wij ons voor op de heropening van de horeca binnen, tot die tijd kunt u heerlijk komen genieten op ons zonnige terras of in de prachtige nieuwe binnentuin. Kom gezellig eten op een unieke locatie bij Restaurant de Basiliek in Appingedam! Laat u verwennen door onze chef, die van iedere maaltijd een ware smaakbelevenis maakt, terwijl u intussen van de klassieke omgeving van de Sint Nicolaaskerk geniet. Met een uitgebreide menukaart is ons restaurant toegankelijk voor iedereen. Reserveer gemakkelijk online of bel ons direct voor een reservering!

 

Hopelijk tot snel bij ons in de Basiliek

 

 

Jacques Hermus brengt bezoek aan de Basiliek

 

Lees de recensie van Jacques Hermus in het Dagblad van het Noorden van 23 november 2019

Recensie DvhN door Hermus

 

Theaterspektakel Noord

 

NOORD is een muzikaal theaterspektakel dat zijn wortels heeft in de actualiteit maar waarin de werkelijkheid zo wordt uitvergroot dat je ogen en oren te kort hebt om alles volledig tot je door te laten dringen.

 

De première is op vrijdag 3 september en vanaf dan spelen we een maand lang van woensdag t/m zondag. Speciaal voor NOORD wordt een grote hal bij Van der Valk Groningen-Zuidbroek (gemeente Midden-Groningen) omgebouwd tot de Theaterhal Zuidbroek. 

Klik op de onderstaande button voor meer informatie over deze theatervoorstelling, tickets en culinaire aanbiedingen van de Basiliek in combinatie met het theaterspektakel.

 

 

Theater Noord culinair

 

 

 

Reserveer in onze online agenda of Of bel ons direct voor een reservering

 

 

Restaurant de Basiliek
  • Iedere maaltijd een ware smaakbeleving
  • Een modern restaurant in een klassieke kerk!
  • Uitgebreide menukaart
  • Wisselend chefsmenu inclusief wijnarrangement
  • Het mooiste restaurant van Noordoost-Groningen

 

Iedereen is welkom in Restaurant de Basiliek. Daarom hebben we de menukaart ook zo opgebouwd dat er voor iedereen wat op te vinden is. Van een goede saté tot heerlijk bereide kreeft. Van vlees- en visgerechten tot vegetarische maaltijden. Waar u ook van houdt: u vindt het op onze menukaart! Bekijk de menukaart op de website.

 

Lunchkaart 2021

 

 

Dinerkaart 2021

 

 

Een wisselend chefsmenu

Laat u zich liever verrassen? Dat kan! Onze chef maakt van iedere maaltijd een ware smaakbelevenis en schotelt u met alle plezier 3, 4, 5 of zelfs 7 met liefde bereide, perfect op elkaar aansluitende gangen voor. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met eventuele allergieën of dieetwensen. Daarnaast kunt u bij het chefsmenu ook een wijnarrangement krijgen, waarbij u bij elke gang een heerlijke, bijpassende wijn geserveerd krijgt.

 

Hét restaurant van Noordoost-Groningen

Onze unieke locatie is vanaf iedere plaats in Noordoost-Groningen gemakkelijk bereikbaar. Zo kunt ook u genieten van deze fantastische locatie. We bieden u de hoogste kwaliteit in een zeldzame omgeving met een heerlijke, ongedwongen en gezellige sfeer. En dat in het hart van Appingedam!

Wijnliefhebbers opgelet!

Wijnliefhebbers opgelet! Wij hebben een uitgebreide wijnkaart samengesteld met heerlijke wijnen vanuit de hele wereld, uit landen zoals Israël, Chili, België, Frankrijk en meer. Zo zorgen we voor wijnen die perfect bij onze gerechten passen en die uw maaltijd op een geweldige manier verrijken. Natuurlijk hebben we alle wijnen zelf geproefd, waardoor we u met plezier kunnen adviseren over welke wijn het beste bij uw gerecht én smaak past!

 

Authentiek smaken met de KOPA houtskooloven

Wij werken met de welbekende KOPA houtskooloven, waarmee we een authentieke en unieke smaak garanderen voor al onze vlees-, vis- én vegetarische gerechten. De combinatie tussen grill en oven zorgt voor een geweldige smaakervaring die u lang bij zal blijven en waar u graag nog een keertje voor terug zal willen komen. Kom snel eens langs om de smaak te ervaren!

Reserveren?

Wilt u ook komen eten in Restaurant de Basiliek in Appingedam en de unieke sfeer, locatie én smaken proeven? Reserveer dan gemakkelijk online via onze online agenda, of neem telefonisch contact met ons op om een reservering te maken.

 

 

 

 

 

 

Reserveer in onze online agenda of Of bel ons direct voor een reservering

 

 

 

Openingstijden

1 oktober tot 1 juli    
maandag : Gesloten
dinsdag / zondag : Open vanaf - 12:00
keuken : 12:00 - 21:00 uur
     
1 juli tot 1 oktober    
maandag : Gesloten
dinsdag / zondag : Open vanaf - 11:00
Keuken : 12:00 - 21:00 uur

 

 

 

 

Restaurant Appingedam – De Basiliek – Unieke locatie – Heerlijke smaakbelevingen

 

Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Siddeburen | Slochteren | Spijk | Ten Boer | Ten Post | Uithuizen | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidbroek