Euro-Toques Nederland

Restaurant de Basiliek, lid van Euro-Toques Nederland

 

'Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants, daaraan gelieerde bedrijven en onderwijsinstellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. De vereniging kent ook een persoonlijk lidmaatschap.

Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques Internationaal dat is opgericht door Paul Bocuse en Pierre Romeyer en conformeert zich aan de internationale doelstellingen die worden vervat in deze “Code van Eer “.

Euro-Toques Nederland stelt zich verder ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren, te behouden en deze, waar nodig of gewenst, te combineren met het hedendaagse.

Voorlichting van de Code van Eer en het uitdragen hiervan aan de consument maken deel uit van de taken van Euro-Toques Nederland.

Leden van Euro-Toques Nederland staan voor de diversiteit van producten, de gevarieerdheid van smaken en bieden de consument “persoonlijk gebonden” gerechten. De eerlijke keuken van Euro-Toques-leden is voor de consument een waarborg van kwaliteit.

De producten die in de keuken van Euro-Toques Nederland worden gebruikt, zijn zoveel mogelijk natuurzuiver, traceerbaar en ambachtelijk geproduceerd.

Leden maken gebruik van seizoensgebonden producten teneinde de natuurlijke cycli te respecteren en authentieke smaken te garanderen.

Restaurants en leden van Euro-Toques Nederland zijn zich bewust van de onnodige voedselverspilling en zullen dit waar mogelijk tegengaan. Zij gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Restaurants, aangesloten bij Euro-Toques Nederland, zijn en blijven kritisch naar hun leveranciers. De leveringsketen is transparant, waardoor de betrouwbaarheid van de producten en de herkomst bekend is.

Leden van Euro-Toques Nederland gebruiken in hun keuken zoveel mogelijk Nederlandse producten, streekgebonden en “van dichtbij“ teneinde milieuonvriendelijke foodmiles te beperken.

Leden van Euro-Toques Nederland onderhouden onderling professionele contacten en dragen gezamenlijk de boodschap van de “Code van Eer” uit naar de consument. Zij bewaken de principes die door alle leden worden onderschreven en gehanteerd.'

 

Bron: https://www.euro-toques.nl/

 

Euro-Toques Nederland