Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 42,50 € 24,00
4 gangenmenu € 55,00 € 32,00
5 gangenmenu € 65,00 € 40,00
6 gangenmenu € 75,00 € 48,00
7 gangenmenu € 85,00 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Gerookte en gebarbecuede watermeloen

€ 14,00

Van de houtskooloven, gecombineerd met een compote van aardpeer en pompoen

 

Gepofte koolraap

€ 14,00
Met een crème van pastinaak, aardappelkaantjes en een saus van kokos en knoflook

Paddenstoelen risotto

€ 14,00
Met truffel en peterselie olie  

Gegrilde schorseneren

 € 22,00
Gecombineerd met een crème van zoete aardappel, zoet zure beukenzwam en een saus van gerookte amandelen  

Brownie

€ 13,00

Met ijs van vijgen en een compote van mandarijn 

 

Volledig menu

€ 59,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.  
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Gerookte wilde gans

€ 16,00
Met toffee van pompoen, gepickelde pompoen en een compote van rode ui  

Ceviche van zeebaars

 € 16,00
Gecombineerd met bleekselderij, een panna cotta van paling en een dressing van gerookte kokos

Terrine van gepofte koolraap *

 € 16,00
Met een tartaar van dry aged biet, een crème van eekhoorntjesbrood afgetopt met een crumble van macadamia  

Carpaccio van de Damster zuivelkoe

 € 16,00
Gecombineerd met kaas van de Damster boerenzuivel en vlees, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen  
     
   

Soepen

Reserveren
   

Pompoensoep *

€ 10,00
Met koriander, room en rode peper  

Mosterdsoep *

€ 10,00
Met biologische spekjes en peterselie olie  
 
   
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Krokante lasagne *

€ 22,50
Van knolselderij en zoete aardappel met een saus van geroosterde prei, schuim van prei en geraspte kruidnagelkaas van de Damster boerenzuivel en vlees boerderij  

Rouleau van gepofte rode biet *

€ 22,50
Met geitenkaas en een saus van kokos en limoen  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Gebakken kabeljauwfilet

€ 27,00
Met een rouleau van zeewier, prei en een saus van Groninger mosterd  

Huisgemaakte ravioli gevuld met rivierkreeftjes

€ 27,00
Geserveerd met een romige saus van dragon en saffraan  

Vis van de afslag

€ 27,00
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Fazantfilet

€ 28,00
Met een gekonfijt boutje, een compote van veenbessen en een wildjus met zuurkool  

Ossenhaas

€ 35,00
Gegratineerd met paddenstoelen, samen met een kalfjus en truffel  

Langzaam gegaard biologisch buikspek

€ 25,00

Geserveerd met een saus van koffie en appelstroop, afgetopt met een crumble van noten en Garam masala


 
   

Nagerechten

Reserveren
   

Bavarois van mandarijn

€ 14,00
Samen met dragonroomijs, gemarineerde mandarijn en schuim van karnemelk  

Chocolademousse met brownie

€ 14,00
Gecombineerd met gekarameliseerde walnoot, karamelsaus en sorbet van abrikoos  

Panna cotta van kastanje

€ 14,00
Met een genache van vanille en witte chocolade, gekarameliseerde appel en roomijs van vanille en gember  

Grand dessert

€ 27,00
Nagerecht voor 2 personen  

De kazen van de Damster zuivelboerderij

€ 16,00

Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

 

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 13,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 13,50

Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

Steak tartaar*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 13,50

Vegan broodje*

10,50

Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

 

Geitenkaas*

12,00

Met walnoten en honing

 

Bourgondische kroketten*     

€ 12,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Warme broodjes

Reserveren
   

Kipsaté

€ 13,50
Met pindamayonaise en krokante uitjes  

 

Gegratineerde brie

€ 13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui  
   
 

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 14,00

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Saté de Basiliek

€ 21,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 

Runderstoof

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Vis van de dag

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Chefsmenu

€ 42,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)  

Chefsmenu

€ 52,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)  
   
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 25,00
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  

Bourgondische bitterballen

€ 7,00
6 stuks  
   
   

Soepen

 

Tomatensoep

Met kruidenolie

€ 7,00

Mosterdsoep

€ 7,00

Met spekjes en bosui

 
   
   

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 5,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 5,00
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€5,00 

Bordje frites 

€7,50 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  

Kindertosti

€5,50 
Ham en kaas  

Pannenkoek

€5,50 
Met stroop en poedersuiker  

 
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 5,00
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch