Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 39,50 € 24,00
4 gangenmenu € 49,50 € 32,00
5 gangenmenu € 59,50 € 40,00
6 gangenmenu € 69,50 € 48,00
7 gangenmenu € 75,00 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Salade van gort met gefermenteerde groenten 

€14,00

En een crème van cashewnoten

 

Pastinaak van de houtskooloven met een mosterd crumble

€ 14,00
Geserveerd met saus van kombu en geroosterde ui

Rouleau van prei, citroen en tijm, gerold in zeewier

€ 14,00
Geserveerd met een krachtige groentejus  

Risotto met paddenstoelen en geroosterde noten

 € 21,50
Gecombineerd met kruidenolie  

Vegan gembercake

€ 11,50

Met schuim van vegan-yoghurt en sorbet van bergamot en vanille

 

Volledig menu

€ 59,50
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
 
 
   

Diner

Voorgerechten

 

Terrine van Groninger kleiaardappel van de Eikemaheert en zoete aardappel *

€ 16,00
Met een tartaar van gerookte wortel en knoflookschuim  

Zacht gegaarde beekridder

 € 16,00
Geserveerd met gerookte karnemelk en basilicumolie

Tartaar van rund

 € 16,00
Tartelette gevuld met tartaar van rund, gecombineerd met crème van artisjok en gel van picalilly  

Carpaccio van de Damster zuivelkoe

 €16,00
Gecombineerd met biologische kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum, truffelmayonaise en pijnboompitten  
   
   

Soepen

Reserveren
   

Romige soep van geroosterde groenten *

€ 9,00
Gevuld met prei en knolselderij  

Mosterdsoep*

€ 9,00
Geserveerd met droge worst van het biologische varken uit Holwierde
 

Bisque van Solt garnalen

€ 9,50
Gevuld met Solt garnalen  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Ravioli gevuld met rode spitskool *

€ 22,50
Geserveerd met een saus van gerookte groente en appel van de Eikemaheert  

Rouleau van prei van de houtskooloven *

€ 22,50
Gerold in zeewier, gecombineerd met een saus van ui, tijm en gerookte amandelen  

In zoutkorst gegaarde Romanesco *

€ 22,50
In combinatie met linzen, Garam Masala en bloemkoolcrème  
   
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Gebakken kabeljauwfilet

€ 25,50
Geserveerd met saffraan risotto  

Langoustines

€ 37,50
Geserveerd met10 gram kaviaar en een krachtige bisque  

Vis van de afslag

€ 25,50
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Biologische varkenskoontjes

€ 26,50
Gecombineerd met zolderspek gemaakt van het biologische varken uit Holwierde en een saus van appelstroop en tijm  

Parelhoenfillet

€ 27,50
Met ravioli gevuld met mais, miso en een saus van gepofte ui  

Ossenhaas

€ 31,00

Met langzaam gegaarde sukade geserveerd met een saus van gefermenteerde knoflook


 
   
   
 

Nagerechten

Reserveren
   

Panna cotta van bloedsinaasappel

€ 12,00
Geserveerd met een taco van kaneel en gemarineerde appel van de Eikemaheert, met gel en ijs van Hollandse vanille  

Mousse van kokis en yoghurt

€ 12,00
Gecombineerd met gemarineerde ananas en ijs van gekarameliseerde perzik  

Chocoladetaartje met Amarena-kersen

€ 12,00
Geserveerd met ijs van Yuzu en witte chocolade  

Grand dessert

€ 25,00
Nagerecht voor 2 personen  

De kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum

€ 15,00

Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

 

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 13,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 13,50

Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

Solt garnalen*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 13,50

Vegan broodje*

 € 10,50

Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

 
 
 

Bourgondische kroketten*     

€12,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Warme broodjes

Reserveren
   

Warm vlees

€ 13,50
Met pindamayonaise, krokante uitjes en prei  

 

Gegratineerde geitenkaas

€ 13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui  
   
 
   
    
   
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 14,00

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of huisgemaakte hummus

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

 
   

 

Saté de Basiliek

€ 19,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 
   

Vis van de dag

€ 19,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 39,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)  
   

Chefsmenu

€ 49,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)  
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 25,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 7,00
6 stuks  
   

 

Soepen

 

Tomatensoep

€ 7,00

Mosterdsoep

€ 7,00

 met spekjes en bosui

 
   
 

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 5,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 5,00
   
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€5,00 
   

Bordje frites 

€7,50 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€5,50 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,50 
Met stroop en poedersuiker  

 
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 5,00
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch