Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 39,50 € 24,00
4 gangenmenu € 44,50 € 32,00
5 gangenmenu € 49,50 € 40,00
7 gangenmenu € 67,50 € 56,00
     
     

Dutchcuisine

   

Steak tartaar van Groninger Blaarkop

€15,00

Gecombineerd met asperge en een op 67 graden gegaarde eidooier 

 

Coquille

€ 15,00
Geserveerd met asperge en een saus van morille

Langzaam gegaarde kalfssukade

€ 15,00
Met risotto van parelgort en asperge  

Asperges

€ 25,00 
Geserveerd met biologische boerenham, ei en gerookte boter  

Dessert de Basiliek

€ 10,00

Wisselend verrassingsdessert

Volledig menu

€ 52,50
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
 
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Rouleau van courgette *

€ 15,00
Met crème van honingklaverkaas van boerderij Kleikracht uit Winsum, chutney van gerookte tomaat en tomatenmeringue  

Tartaar van zeebaars

 € 15,00
Gemarineerd in yuzy met een dressing van karnemelk en basilicum, met een kletskop van sesam

Steak tartaar

 € 15,00
Gecombineerd met asperge en een op 67 graden gegaarde eidooier  

Carpaccio

 €15,00
Gecombineerd met biologische Groninger Blaarkopkaas en truffelmayonaise  
   
   

Soepen

Reserveren
   

Aspergesoep *

€ 10,00
Gevuld met asperges en Solt garnalen  

Bouillon van langoustines

€ 9,00
Gevuld met gebrande langoustines
 

Mosterdsoep *

€ 9,00
Geserveerd met  spek van de varkens van de biologische varkensboerderij Neus in de wind in Holwierde  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Risotto van parelgort en mosterd *

€ 22,50
Met gegrilde groene asperge en geraspte overjarige biologische kaas van de boerderij Kleikracht uit Winsum  

Ravioli *

€ 22,50
Gevuld met roomkaas en daslook en een saus van morilles en geroosterde noten  

Gepofte Nieuwe aardappel *

€22,50 
Met een mousseline van zoete aardappel, crème fraîche en saus van komijn en groene kruiden  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Coquilles

€ 27,00
Met crème van bloemkool, geroosterde bloemkool en saus van gerookte boter met saffraan  

Harderfilet

€ 24,00
Geserveerd met een crème van doperwten van de Eikemaheert in Loppersum en een saus van gepofte knoflook  

Vis van de afslag

€ 23,50
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Langzaam gegaarde kalfssukade

€ 27,50
Geserveerd met truffelrisotto en krokante kalfszwezerik  

Parelhoenfilet

€ 25,00
Gevuld met mais en doperwten, met jus van salie  

Biologisch buikspek

€ 26,50

Van de biologische varkensboerderij Neus in de Wind in Holwierde. Geroosterd op de houtskooloven, geserveerd met gepofte knolselderij en afgelakt met honing van de Eikemaheert te Loppersum


Ossenhaasmedaillon

€ 27,50
Met saus van gekarameliseerde meloesui  
   
 

Nagerechten

Reserveren
   

Panna cotta met lindehoning

€ 11,00
Met gekonfijte rabarber en ijs van framboos  

Proeverij van aardbeien

€ 11,00
Verschillende bereidingen van aardbei  

Crème Brûlée

€ 11,00
Met vanille, ijs van citroen en crumble van witte chocolade  

Grand dessert

€ 25,00
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 15,00

Kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum. Geserveerd met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster Zuivelboerderij uit Appingedam

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 12,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 12,50

Met mosterdmayonaise en gepickeld mosterdzaad

Solt garnalen*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 12,50

Vegan broodje*

 € 10,50

Met kikkererwten, rode biet en sesam

 

Eitje ham-kaas*

 € 10,00

Gebakken, biologische eieren met ham en kaas

 

Bourgondische kroketten*     

€10,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Sandwiches

Reserveren
   

Boerenham

€ 11,00
Met pesto en tomaat  

 

Vega

€ 11,00
Met kikkererwten, biet en sesamzaadjes  
   

Gerookte zalm

€ 11,00
Met mosterdmayonaise en gepickelde mosterdzaadjes  
    
   
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,50

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of gemarineerde tomaat en pesto

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

 
   

 

Saté de Basiliek

€ 18,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 
   

Vis van de dag

€ 19,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 35,00
3 Gangen  
    
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 20,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 6,00
6 stuks  
   

 

Soepen

 

Tomatensoep

€ 5,50

Mosterdsoep

€ 6,00

 met spekjes en bosui

 
   
 

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 4,50

Huisgemaakte cheesecake

€ 4,50
   
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€4,00 
   

Boerenfriet 

€5,00 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€4,00 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,00 
Met stroop en poedersuiker  

 
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 4,50
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch