Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 42,50 € 24,00
4 gangenmenu € 52,50 € 32,00
5 gangenmenu € 62,50 € 40,00
6 gangenmenu € 72,50 € 48,00
7 gangenmenu € 79,50 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Gestoofde rettich met spruitjes

€14,00

Gecombineerd met een gel van kruidnagel en geroosterde pompoenpitten

 

Rouleau van geroosterde prei en zeewier

€ 14,00
Met een saus van amandel

In zoutkorst gegaarde knolselderij

€ 14,00
Geserveerd met beukenzwam en een saus van Kombu  

Risotto met pompoen

 € 22,00
Met geroosterde noten en een krokant van aardappel  

Gepocheerde peer

€ 13,00

Met sorbet van peer en een compote van sinsaasappel

 

Volledig menu

€ 59,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.  
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Terrine van gepofte koolraap *

€ 16,00
Met crème van pompoen, een dressing van gerookte karnemelk, vanilleolie en een kletskop van hazelnoot  

Ceviche van zeebaars

 € 16,00
Geserveerd met een gelei van soja, schuim van gepofte biet en sesamolie

Bonbon van gerookte wilde gans

 € 16,00
Gevuld met een mousse an eekhoorntjesbrood met daarbij een chutney van rode ui  

Carpaccio van de Damster zuivelkoe

 €16,00
Gecombineerd met kaas van de Damster zuivelboerderij, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen  
     
   

Soepen

Reserveren
   

Pompoensoep *

€ 9,00
Geserveerd met peterselieolie en knoflookcroutons  

Mosterdsoep*

€ 9,00
Gevuld met bieslookroom en biologische ham
 

Ossenstaartsoep

€ 9,00
Gevuld met paddenstoelenravioli  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Ravoli gevuld met rode biet en appel *

€ 23,00
Geserveerd met een saus van truffel en geraspte biologische kaas  

Risotto met pompoen *

€ 22,00
In combinatie met geroosterde noten en gepofte knolselderij  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Rouleau van zacht gegaarde kabeljauw

€ 25,00
Geserveerd met een Hollandaise saus van gerookte boter en saffraan  

Gebakken snoekbaarsfilet

€ 26,00
Gecombineerd met een saus van gerookte paling  

Vis van de afslag

€ 26,00
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Gegrilde hertenrugfilet

€ 31,00
Met een crème van aardappel en een krachtige saus van eekhoorntjesbrood  

Zacht gegaarde varkenskoontjes

€ 25,00
Met gegrilde appel en een saus van appelstroop  

Ossenhaas

€ 35,00

Geserveerd met paddenstoelenravioli en een jus van herfsttruffel


 
   

Nagerechten

Reserveren
   

Taartje van ananas en lemoncurd

€ 13,00
Gecombineerd met hazelnoot en ijs van groene appel  

Chocolade brownie

€ 13,00
Geserveerd met chocolade-mousse en ijs van witte chocolade  

Panna cotta van speculaas

€ 13,00
Met gepocheerde peer en ijs van kruidkoek  

Grand dessert

€ 26,00
Nagerecht voor 2 personen  

De kazen van de Damster zuivelboerderij

€ 16,00

Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

 

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 13,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 13,50

Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

Steak tartaar*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 13,50

Vegan broodje*

10,50

Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

 

Geitenkaas*

12,00

Met walnoten en honing

 

Bourgondische kroketten*     

€ 12,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Warme broodjes

Reserveren
   

Kipsaté

€ 13,50
Met pindamayonaise en krokante uitjes  

 

Gegratineerde brie

€ 13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui  
   
 

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 14,00

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Saté de Basiliek

€ 21,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 

Runderstoof

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Vis van de dag

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Chefsmenu

€ 42,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)  

Chefsmenu

€ 52,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)  
   
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 25,00
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  

Bourgondische bitterballen

€ 7,00
6 stuks  
   
   

Soepen

 

Tomatensoep

Met kruidenolie

€ 7,00

Mosterdsoep

€ 7,00

Met spekjes en bosui

 
   
   

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 5,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 5,00
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€5,00 

Bordje frites 

€7,50 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  

Kindertosti

€5,50 
Ham en kaas  

Pannenkoek

€5,50 
Met stroop en poedersuiker  

 
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 5,00
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch