Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 42,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 52,50 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 62,50 |
€ 40,00 |
6 gangenmenu |
€ 72,50 |
€ 48,00 |
7 gangenmenu |
€ 79,50 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)
|
|
Gestoofde rettich met spruitjes
|
€14,00 |
Gecombineerd met een gel van kruidnagel en geroosterde pompoenpitten
|
|
Rouleau van geroosterde prei en zeewier
|
€ 14,00 |
Met een saus van amandel |
|
In zoutkorst gegaarde knolselderij
|
€ 14,00 |
Geserveerd met beukenzwam en een saus van Kombu |
|
Risotto met pompoen
|
€ 22,00 |
Met geroosterde noten en een krokant van aardappel |
|
Gepocheerde peer
|
€ 13,00 |
Met sorbet van peer en een compote van sinsaasappel
|
|
Volledig menu
|
€ 59,00 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen. |
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Terrine van gepofte koolraap *
|
€ 16,00 |
Met crème van pompoen, een dressing van gerookte karnemelk, vanilleolie en een kletskop van hazelnoot |
|
Ceviche van zeebaars
|
€ 16,00 |
Geserveerd met een gelei van soja, schuim van gepofte biet en sesamolie |
|
Bonbon van gerookte wilde gans
|
€ 16,00 |
Gevuld met een mousse an eekhoorntjesbrood met daarbij een chutney van rode ui |
|
Carpaccio van de Damster zuivelkoe
|
€16,00 |
Gecombineerd met kaas van de Damster zuivelboerderij, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Pompoensoep *
|
€ 9,00 |
Geserveerd met peterselieolie en knoflookcroutons |
|
Mosterdsoep*
|
€ 9,00 |
Gevuld met bieslookroom en biologische ham
|
|
Ossenstaartsoep
|
€ 9,00 |
Gevuld met paddenstoelenravioli |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Ravoli gevuld met rode biet en appel *
|
€ 23,00 |
Geserveerd met een saus van truffel en geraspte biologische kaas |
|
Risotto met pompoen *
|
€ 22,00 |
In combinatie met geroosterde noten en gepofte knolselderij |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Rouleau van zacht gegaarde kabeljauw
|
€ 25,00 |
Geserveerd met een Hollandaise saus van gerookte boter en saffraan |
|
Gebakken snoekbaarsfilet
|
€ 26,00 |
Gecombineerd met een saus van gerookte paling |
|
Vis van de afslag
|
€ 26,00 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Gegrilde hertenrugfilet
|
€ 31,00 |
Met een crème van aardappel en een krachtige saus van eekhoorntjesbrood |
|
Zacht gegaarde varkenskoontjes
|
€ 25,00 |
Met gegrilde appel en een saus van appelstroop |
|
Ossenhaas
|
€ 35,00 |
Geserveerd met paddenstoelenravioli en een jus van herfsttruffel
|
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Taartje van ananas en lemoncurd
|
€ 13,00 |
Gecombineerd met hazelnoot en ijs van groene appel |
|
Chocolade brownie
|
€ 13,00 |
Geserveerd met chocolade-mousse en ijs van witte chocolade |
|
Panna cotta van speculaas
|
€ 13,00 |
Met gepocheerde peer en ijs van kruidkoek |
|
Grand dessert
|
€ 26,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
De kazen van de Damster zuivelboerderij
|
€ 16,00 |
Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 13,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 13,50 |
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Steak tartaar*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 13,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
|
|
Geitenkaas*
|
€ 12,00 |
Met walnoten en honing
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€ 12,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Warme broodjes
|
Reserveren |
|
|
Kipsaté
|
€ 13,50 |
Met pindamayonaise en krokante uitjes |
|
|
|
Gegratineerde brie
|
€ 13,50 |
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui |
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 14,00 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 21,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
Runderstoof
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Vis van de dag
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Chefsmenu
|
€ 42,50 |
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) |
|
Chefsmenu
|
€ 52,50 |
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 25,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 7,00 |
6 stuks |
|
|
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
Met kruidenolie
|
€ 7,00 |
Mosterdsoep
|
€ 7,00 |
Met spekjes en bosui
|
|
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 5,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 5,00 |
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€5,00 |
Bordje frites
|
€7,50 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
Kindertosti
|
€5,50 |
Ham en kaas |
|
Pannenkoek
|
€5,50 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 5,00 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch