Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 39,50 € 24,00
4 gangenmenu € 49,50 € 32,00
5 gangenmenu € 59,50 € 40,00
6 gangenmenu € 69,50 € 48,00
7 gangenmenu € 75,00 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Salade van doperwten van de Eikemaheert

€14,00

Gecombineerd met zwarte linzen en gerookte watermeloen

 

Geroosterde groene asperge

€ 14,00
Met een crème van pastinaak en gerookte amandelen

Terrine van prei met zeewier

€ 14,00
Geserveerd met een saus van kombu, gestoofde ui en krokante aardappel  

Rouleau van biet

 € 21,50
Met rozemarijn en tijm, met een saus van gerookte ui en kokos  

Panna cotta van passievrucht

€ 11,50

Met sorbetijs van kokos, gel van chocolade en gepofte rijst

 

Volledig menu

€ 59,50
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
 
 
   

Diner

Voorgerechten

 

Gemarineerde coeur de boeuf tomaat met burrata *

€ 16,00
Met crème van pistachenoten en ijs van tomaat  

Terrine van Solt garnalen en gerookte paling

 € 16,00
Geserveerd met een compote van biologische appel, gember en vanille

Tartelette gevuld met biologische ham uit Holwierde

 € 16,00
Met gerookte watermeloen en gel van groene kruiden  

Carpaccio van de Damster zuivelkoe

 €16,00
Gecombineerd met biologische kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen  
   
   

Soepen

Reserveren
   

Licht gebonden soep van venkel en knoflook *

€ 9,00
Geserveerd met gerookte amandelen  

Mosterdsoep*

€ 9,00
Gevuld met biologische spekjes en prei
 

Gebonden soep van Solt garnalen

€ 9,50
Gevuld met garnalen en mosselen  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Huisgemaakte ravioli gevuld met doperwten *

€ 22,50
Geserveerd met zomertruffel in combinatie met een saus van munt en geraspte biologische kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum  

Geroosterde pastinaak met geitenkaas *

€ 22,50
In combinatie met gebrande mosterd en een saus van kappertjes en appel  
 
   
   
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Zacht gegaarde beekridder

€ 25,50
Geserveerd met een saus van gezouten citroen en olie van langoustine en vanille  

Mosselen gestoofd in Damster Floembier

€ 25,50
Met schuim van knoflook en prei met een rouleau van prei en zeewier  

Vis van de afslag

€ 25,50
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Zacht gegaarde kalfssukade

€ 27,00
Met dukkah van hazelnoot en kalfsjus met kruidnagel  

Ossenhaas

€ 33,00
Met ravioli gevuld met stoofvlees en een saus van rozemarijn  

Hollandse boerderijeend

€ 24,00

Gelakt met soja en knoflook, in combinatie met een saus van bloedsinaasappel en couscous met vadouvan


 
   
   
 

Nagerechten

Reserveren
   

Bavarois van aardbeien

€ 12,00
Met huisgemaakte aardbeienijs en hangop van de Damster zuivelboerderij in combinatie met gel van vlierbloesem  

Gemarineerde watermeloen

€ 12,00
Geserveerd met een saus van framboos, lemond curd en ijs van wilde bramen  

Crème brulee van vanille

€ 12,00
Met een compote van aalbessen en ijs van pruimen geweld in Prunelle  

Grand dessert

€ 25,00
Nagerecht voor 2 personen  

De kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum

€ 15,00

Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

 

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 13,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 13,50

Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

Solt garnalen*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 13,50

Vegan broodje*

 € 10,50

Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

 
 
 

Bourgondische kroketten*     

€12,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Warme broodjes

Reserveren
   

Warm vlees

€ 13,50
Met pindamayonaise, krokante uitjes en prei  

 

Gegratineerde geitenkaas

€ 13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui  
   
 
   
    
   
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 14,00

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of huisgemaakte hummus

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

 
   

 

Saté de Basiliek

€ 19,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 
   

Vis van de dag

€ 19,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 39,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)  
   

Chefsmenu

€ 49,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)  
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 25,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 7,00
6 stuks  
   

 

Soepen

 

Tomatensoep

€ 7,00

Mosterdsoep

€ 7,00

 met spekjes en bosui

 
   
 

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 5,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 5,00
   
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€5,00 
   

Bordje frites 

€7,50 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€5,50 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,50 
Met stroop en poedersuiker  

 
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 5,00
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch