Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 39,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 49,50 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 59,50 |
€ 40,00 |
6 gangenmenu |
€ 69,50 |
€ 48,00 |
7 gangenmenu |
€ 75,00 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)
|
|
Salade van doperwten van de Eikemaheert
|
€14,00 |
Gecombineerd met zwarte linzen en gerookte watermeloen
|
|
Geroosterde groene asperge
|
€ 14,00 |
Met een crème van pastinaak en gerookte amandelen |
|
Terrine van prei met zeewier
|
€ 14,00 |
Geserveerd met een saus van kombu, gestoofde ui en krokante aardappel |
|
Rouleau van biet
|
€ 21,50 |
Met rozemarijn en tijm, met een saus van gerookte ui en kokos |
|
Panna cotta van passievrucht
|
€ 11,50 |
Met sorbetijs van kokos, gel van chocolade en gepofte rijst
|
|
Volledig menu
|
€ 59,50 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Gemarineerde coeur de boeuf tomaat met burrata *
|
€ 16,00 |
Met crème van pistachenoten en ijs van tomaat |
|
Terrine van Solt garnalen en gerookte paling
|
€ 16,00 |
Geserveerd met een compote van biologische appel, gember en vanille |
|
Tartelette gevuld met biologische ham uit Holwierde
|
€ 16,00 |
Met gerookte watermeloen en gel van groene kruiden |
|
Carpaccio van de Damster zuivelkoe
|
€16,00 |
Gecombineerd met biologische kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Licht gebonden soep van venkel en knoflook *
|
€ 9,00 |
Geserveerd met gerookte amandelen |
|
Mosterdsoep*
|
€ 9,00 |
Gevuld met biologische spekjes en prei
|
|
Gebonden soep van Solt garnalen
|
€ 9,50 |
Gevuld met garnalen en mosselen |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Huisgemaakte ravioli gevuld met doperwten *
|
€ 22,50 |
Geserveerd met zomertruffel in combinatie met een saus van munt en geraspte biologische kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum |
|
Geroosterde pastinaak met geitenkaas *
|
€ 22,50 |
In combinatie met gebrande mosterd en een saus van kappertjes en appel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Zacht gegaarde beekridder
|
€ 25,50 |
Geserveerd met een saus van gezouten citroen en olie van langoustine en vanille |
|
Mosselen gestoofd in Damster Floembier
|
€ 25,50 |
Met schuim van knoflook en prei met een rouleau van prei en zeewier |
|
Vis van de afslag
|
€ 25,50 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Zacht gegaarde kalfssukade
|
€ 27,00 |
Met dukkah van hazelnoot en kalfsjus met kruidnagel |
|
Ossenhaas
|
€ 33,00 |
Met ravioli gevuld met stoofvlees en een saus van rozemarijn |
|
Hollandse boerderijeend
|
€ 24,00 |
Gelakt met soja en knoflook, in combinatie met een saus van bloedsinaasappel en couscous met vadouvan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Bavarois van aardbeien
|
€ 12,00 |
Met huisgemaakte aardbeienijs en hangop van de Damster zuivelboerderij in combinatie met gel van vlierbloesem |
|
Gemarineerde watermeloen
|
€ 12,00 |
Geserveerd met een saus van framboos, lemond curd en ijs van wilde bramen |
|
Crème brulee van vanille
|
€ 12,00 |
Met een compote van aalbessen en ijs van pruimen geweld in Prunelle |
|
Grand dessert
|
€ 25,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
De kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum
|
€ 15,00 |
Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 13,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 13,50 |
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Solt garnalen*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 13,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
|
|
|
|
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€12,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Warme broodjes
|
Reserveren |
|
|
Warm vlees
|
€ 13,50 |
Met pindamayonaise, krokante uitjes en prei |
|
|
|
Gegratineerde geitenkaas
|
€ 13,50 |
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 14,00 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 19,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
|
|
Vis van de dag
|
€ 19,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
|
|
Chefsmenu
|
€ 39,50 |
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
Chefsmenu
|
€ 49,50 |
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 25,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
|
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 7,00 |
6 stuks |
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
|
€ 7,00 |
Mosterdsoep
|
€ 7,00 |
met spekjes en bosui
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 5,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 5,00 |
|
|
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€5,00 |
|
|
Bordje frites
|
€7,50 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
|
|
Kindertosti
|
€5,50 |
Ham en kaas |
|
|
|
Pannenkoek
|
€5,50 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 5,00 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch