Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 39,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 49,50 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 59,50 |
€ 40,00 |
6 gangenmenu |
€ 69,50 |
€ 48,00 |
7 gangenmenu |
€ 75,00 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)
|
|
Salade van gort met gefermenteerde groenten
|
€14,00 |
En een crème van cashewnoten
|
|
Pastinaak van de houtskooloven met een mosterd crumble
|
€ 14,00 |
Geserveerd met saus van kombu en geroosterde ui |
|
Rouleau van prei, citroen en tijm, gerold in zeewier
|
€ 14,00 |
Geserveerd met een krachtige groentejus |
|
Risotto met paddenstoelen en geroosterde noten
|
€ 21,50 |
Gecombineerd met kruidenolie |
|
Vegan gembercake
|
€ 11,50 |
Met schuim van vegan-yoghurt en sorbet van bergamot en vanille
|
|
Volledig menu
|
€ 59,50 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Terrine van Groninger kleiaardappel van de Eikemaheert en zoete aardappel *
|
€ 16,00 |
Met een tartaar van gerookte wortel en knoflookschuim |
|
Zacht gegaarde beekridder
|
€ 16,00 |
Geserveerd met gerookte karnemelk en basilicumolie |
|
Tartaar van rund
|
€ 16,00 |
Tartelette gevuld met tartaar van rund, gecombineerd met crème van artisjok en gel van picalilly |
|
Carpaccio van de Damster zuivelkoe
|
€16,00 |
Gecombineerd met biologische kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum, truffelmayonaise en pijnboompitten |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Romige soep van geroosterde groenten *
|
€ 9,00 |
Gevuld met prei en knolselderij |
|
Mosterdsoep*
|
€ 9,00 |
Geserveerd met droge worst van het biologische varken uit Holwierde
|
|
Bisque van Solt garnalen
|
€ 9,50 |
Gevuld met Solt garnalen |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Ravioli gevuld met rode spitskool *
|
€ 22,50 |
Geserveerd met een saus van gerookte groente en appel van de Eikemaheert |
|
Rouleau van prei van de houtskooloven *
|
€ 22,50 |
Gerold in zeewier, gecombineerd met een saus van ui, tijm en gerookte amandelen |
|
In zoutkorst gegaarde Romanesco *
|
€ 22,50 |
In combinatie met linzen, Garam Masala en bloemkoolcrème |
|
|
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Gebakken kabeljauwfilet
|
€ 25,50 |
Geserveerd met saffraan risotto |
|
Langoustines
|
€ 37,50 |
Geserveerd met10 gram kaviaar en een krachtige bisque |
|
Vis van de afslag
|
€ 25,50 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Biologische varkenskoontjes
|
€ 26,50 |
Gecombineerd met zolderspek gemaakt van het biologische varken uit Holwierde en een saus van appelstroop en tijm |
|
Parelhoenfillet
|
€ 27,50 |
Met ravioli gevuld met mais, miso en een saus van gepofte ui |
|
Ossenhaas
|
€ 31,00 |
Met langzaam gegaarde sukade geserveerd met een saus van gefermenteerde knoflook
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Panna cotta van bloedsinaasappel
|
€ 12,00 |
Geserveerd met een taco van kaneel en gemarineerde appel van de Eikemaheert, met gel en ijs van Hollandse vanille |
|
Mousse van kokis en yoghurt
|
€ 12,00 |
Gecombineerd met gemarineerde ananas en ijs van gekarameliseerde perzik |
|
Chocoladetaartje met Amarena-kersen
|
€ 12,00 |
Geserveerd met ijs van Yuzu en witte chocolade |
|
Grand dessert
|
€ 25,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
De kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum
|
€ 15,00 |
Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 13,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 13,50 |
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Solt garnalen*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 13,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
|
|
|
|
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€12,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Warme broodjes
|
Reserveren |
|
|
Warm vlees
|
€ 13,50 |
Met pindamayonaise, krokante uitjes en prei |
|
|
|
Gegratineerde geitenkaas
|
€ 13,50 |
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 14,00 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 19,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
|
|
Vis van de dag
|
€ 19,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
|
|
Chefsmenu
|
€ 39,50 |
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
Chefsmenu
|
€ 49,50 |
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 25,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
|
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 7,00 |
6 stuks |
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
|
€ 7,00 |
Mosterdsoep
|
€ 7,00 |
met spekjes en bosui
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 5,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 5,00 |
|
|
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€5,00 |
|
|
Bordje frites
|
€7,50 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
|
|
Kindertosti
|
€5,50 |
Ham en kaas |
|
|
|
Pannenkoek
|
€5,50 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 5,00 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch