Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 42,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 55,00 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 65,00 |
€ 40,00 |
6 gangenmenu |
€ 75,00 |
€ 48,00 |
7 gangenmenu |
€ 85,00 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)
|
|
Salade van aardappel
|
€ 14,00 |
Gecombineerd met een crème van gerookte wortel en Garam masala, afgetopt met mosterdkaviaar en een truffel vinaigrette
|
|
Gegrilde koningsoesterzwam
|
€ 14,00 |
Met geroosterde bloemkool, een crème van bloemkool en een crumble van noten |
|
Rouleau van gepofte prei en zeewier
|
€ 14,00 |
Met een schuim en olie van prei |
|
Lasagne van knolselderij en zoete aardappel
|
€ 22,00 |
Met een saus van gerookte knolselderij en kombu |
|
Gepocheerde peer
|
€ 13,00 |
Met sorbet van peer en brownie met een vleugje kaneel
|
|
Volledig menu
|
€ 59,00 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen. |
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Dry aged bieten tartaar
|
€ 16,00 |
Met een wafel van biet, gecombineerd met een gerookte crème fraîche, gefrituurde kappertjes en dragonolie |
|
Carpaccio van de damster zuivel koe
|
€ 17,00 |
Gecombineerd met kaas van de Damsterzuivel en vlees, truffelmayonaise en pijnboompitten |
|
Dun gesneden coquilles
|
€ 18,00 |
Gebrand met een crème van vadouvan en gefermenteerde radijsjes, gecombineerd met een dressing van vanille en een tuille van inktvis |
|
Steak tartaar
|
€ 30,00 |
Van lokaal rund, met rasp van gedroogde eidooier, kaviaar en een truffel vinaigrette |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Romige soep van zoutkamper garnalen *
|
€ 12,00 |
Gevuld met gerookte paling en crème fraîche |
|
Mosterdsoep *
|
€ 9,50 |
Met biologische spekjes en bieslook |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Knolselderij *
|
€ 24,00 |
In zoutkorst gegaard met een crème van gerookte zoete uien, een crumble van geroosterde noten en saus van gepofte puntpaprika |
|
Ravioli
|
€ 24,00 |
Gevuld met aardpeer en truffel, geserveerd met een saus van tomaat en rozemarijn, afgetopt met geraspte fenegriek kaas van de Damster zuivelboederij |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Kabeljauwfilet
|
€ 27,00 |
Zacht gegaard, geserveerd met een krachtige saus van garnalen |
|
Rode poon filet
|
€ 27,00 |
Met een schuim van kerrie, knoflook en gember, gecombineerd met een saus van gerookte tomaat |
|
Vis van de afslag
|
€ 27,00 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Kalfssukade
|
€ 28,00 |
Zacht gegaard, gecombineerd met een tapenade van Groninger droge worst en een jus van kruidnagel |
|
Ossenhaas
|
€ 38,00 |
Van de houtskooloven, met een ravioli gevuld met ossenstaart en een jus van zwarte knoflook |
|
Hollandse boerderijeend
|
€ 28,00 |
Gebakken filet samen met een rouleau van gekonfijte eendenbout, geserveerd met een saus van gerookte rode biet
|
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Gekarameliseerde appel
|
€ 13,00 |
Met gezouten karamel, ijs van groene appel en bavarois van rozijnen met een vleugje Prunelle likeur |
|
Gepocheerde peer
|
€ 13,00 |
Met ijs van kaneel, geserveerd met een meringue van hibiscus en een saus van steranijs en vanille |
|
Walnotentaart
|
€ 13,00 |
Gecombineerd met vanille-ijs en een mousse van koffie |
|
Grand dessert
|
€ 26,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
Terrine van kazen
|
€ 16,00 |
Met kazen van de Damster zuivelboerderij, geserveerd met huisgemaakte brioche en marmelade
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 13,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 13,50 |
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Steak tartaar*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 13,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
|
|
Geitenkaas*
|
€ 12,00 |
Met walnoten en honing
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€ 12,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Warme broodjes
|
Reserveren |
|
|
Kipsaté
|
€ 13,50 |
Met pindamayonaise en krokante uitjes |
|
|
|
Gegratineerde brie
|
€ 13,50 |
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui |
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 14,00 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 21,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
Runderstoof
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Vis van de dag
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Chefsmenu
|
€ 42,50 |
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) |
|
Chefsmenu
|
€ 52,50 |
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 25,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 7,00 |
6 stuks |
|
|
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
Met kruidenolie
|
€ 7,00 |
Mosterdsoep
|
€ 7,00 |
Met spekjes en bosui
|
|
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 5,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 5,00 |
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€5,00 |
Bordje frites
|
€7,50 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
Kindertosti
|
€5,50 |
Ham en kaas |
|
Pannenkoek
|
€5,50 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 5,00 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch