Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 39,50 € 24,00
4 gangenmenu € 49,50 € 32,00
5 gangenmenu € 59,50 € 40,00
6 gangenmenu € 69,50 € 48,00
7 gangenmenu € 75,00 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Steak tartaar 

€12,00

Van gerookte wortel, crème van komijn en een krokant van kappertjes 

 

In zoutkorst gegaarde knolselderij

€ 12,00
Geserveerd met een saus van kokos en citrus, beukenzwam en herfsttruffel

Bouillon van eekhoorntjesbrood

€  9,00
Gevuld met paddenstoelen  

Gevulde oerbiet

 € 20,50
Gevuld met risotto, gegratineerd met vegan kaas en geserveerd met een saus van havermelk en noten  

Brownie

€ 11,00

Vegan brownie met sorbet van stoofpeer en een saus van karamel

 

Volledig menu

€ 57,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
 
 
   

Diner

Voorgerechten

 

Wafeltjes van pompoen en kimchi van koolrabi *

€ 16,00
Met crème van roomkaas en pistache en een crumble van paddenstoel  

Solt garnalen

 € 16,00
In combinatie met gemarineerde appel van de Eikemaheert in Loppersum en een schuim van knoflook

Coppa van wildzwijn

 € 16,00
Geserveerd met een marmelade van kweepeer en een crumble van lardo  

Carpaccio

 €16,00
Gecombineerd met schaafsel van de smaakvolle belegen kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum en truffelmayonaise   
   
   

Soepen

Reserveren
   

Romige pompoensoep *

€ 9,00
Met knoflookcroutons  

Mosterdsoep*

€ 9,00
Gevuld met spek van de varkens van de biologische varkensboerderij Neus in de Wind in Holwierde
 

Bouillon van eekhoorntjesbrood *

€ 9,00
Gevuld met paddenstoelen  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Risotto van biet *

€ 22,50
Met geraspte overjarige biologische kaas van de boerderij Kleikracht uit Winsum  

Ravioli *

€ 22,50
Met een vulling van paddenstoel en een saus van pompoen en rode peper  
 
   
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Snoekbaarsfilet

€ 25,00
Op een bedje van zuurkool en een saus van witte wijn en basilicum  

Heilbotfilet

€ 25,00
Geserveerd met Solt garnalen en een saus van schaaldieren  

Vis van de afslag

€ 25,00
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Combinatie van ossenhaas en sukade

€ 29,50
Geserveerd met herfsttruffel  

Hertenrugfilet

€ 28,00
Met knolselderij en een diepe saus van eekhoorntjesbrood  

Surf en turf

€ 27,50

Een mooi stuk buikspek van de biologische varkensboerderij Neus in de Wind in Holwierde in combinatie met langoustine


 
   
   
 

Nagerechten

Reserveren
   

Panna cotta van mandarijn

€ 11,00
Met gember-roomijs, een crumble van 5-spices en chocolademousse   

Stoofpeer

€ 11,00
Geserveerd met een cremeux van appelbes en huisgemaakt honingijs  

Carrot cake

€ 11,00
Met ijs van wortel, wortelcrème en gekarameliseerde walnoten  

Grand dessert

€ 25,00
Nagerecht voor 2 personen  

De kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum

€ 15,00

Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 12,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 12,50

Met mosterdmayonaise en gepickeld mosterdzaad

Solt garnalen*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 12,50

Vegan broodje*

 € 10,50

Met kikkererwten, rode biet en sesam

 

Eitje ham-kaas*

 € 10,00

Gebakken, biologische eieren met ham en kaas

 

Bourgondische kroketten*     

€10,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Sandwiches

Reserveren
   

Boerenham

€ 11,00
Met pesto en tomaat  

 

Vega

€ 11,00
Met kikkererwten, biet en sesamzaadjes  
   

Gerookte zalm

€ 11,00
Met mosterdmayonaise en gepickelde mosterdzaadjes  
    
   
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,50

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of gemarineerde tomaat en pesto

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   

 
   

 

Saté de Basiliek

€ 18,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 
   

Vis van de dag

€ 19,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 35,00
3 Gangen  
    
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 20,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 6,00
6 stuks  
   

 

Soepen

 

Tomatensoep

€ 5,50

Mosterdsoep

€ 6,00

 met spekjes en bosui

 
   
 

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 4,50

Huisgemaakte cheesecake

€ 4,50
   
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€4,00 
   

Boerenfriet 

€5,00 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€4,00 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,00 
Met stroop en poedersuiker  

 
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 4,50
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch