Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 42,50 € 24,00
4 gangenmenu € 55,00 € 32,00
5 gangenmenu € 65,00 € 40,00
6 gangenmenu € 75,00 € 48,00
7 gangenmenu € 85,00 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Salade van aardappel

€ 14,00

Gecombineerd met een crème van gerookte wortel en Garam masala, afgetopt met mosterdkaviaar en een truffel vinaigrette

 

Gegrilde koningsoesterzwam

€ 14,00
Met geroosterde bloemkool, een crème van bloemkool en een crumble van noten

Rouleau van gepofte prei en zeewier

€ 14,00
Met een schuim en olie van prei  

Lasagne van knolselderij en zoete aardappel 

 € 22,00
Met een saus van gerookte knolselderij en kombu  

Gepocheerde peer

€ 13,00

Met sorbet van peer en brownie met een vleugje kaneel 

 

Volledig menu

€ 59,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.  
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Dry aged bieten tartaar

€ 16,00
Met een wafel van biet, gecombineerd met een gerookte crème fraîche, gefrituurde kappertjes en dragonolie  

Carpaccio van de damster zuivel koe 

 € 17,00
Gecombineerd met kaas van de Damsterzuivel en vlees, truffelmayonaise en pijnboompitten

Dun gesneden coquilles 

 € 18,00
Gebrand met een crème van vadouvan en gefermenteerde radijsjes, gecombineerd met een dressing van vanille en een tuille van inktvis  

Steak tartaar

 € 30,00
Van lokaal rund, met rasp van gedroogde eidooier, kaviaar en een truffel vinaigrette  
     
   

Soepen

Reserveren
   

Romige soep van zoutkamper garnalen *

€ 12,00
Gevuld met gerookte paling en crème fraîche  

Mosterdsoep *

€ 9,50
Met biologische spekjes en bieslook  
 
   
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Knolselderij *

€ 24,00
In zoutkorst gegaard met een crème van gerookte zoete uien, een crumble van geroosterde noten en saus van gepofte puntpaprika  

Ravioli

€ 24,00
Gevuld met aardpeer en truffel, geserveerd met een saus van tomaat en rozemarijn, afgetopt met geraspte fenegriek kaas van de Damster zuivelboederij  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Kabeljauwfilet

€ 27,00
Zacht gegaard, geserveerd met een krachtige saus van garnalen   

Rode poon filet

€ 27,00
Met een schuim van kerrie, knoflook en gember, gecombineerd met een saus van gerookte tomaat  

Vis van de afslag

€ 27,00
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Kalfssukade 

€ 28,00
Zacht gegaard, gecombineerd met een tapenade van Groninger droge worst en een jus van kruidnagel  

Ossenhaas

€ 38,00
Van de houtskooloven, met een ravioli gevuld met ossenstaart en een jus van zwarte knoflook  

Hollandse boerderijeend

€ 28,00

Gebakken filet samen met een rouleau van gekonfijte eendenbout, geserveerd met een saus van gerookte rode biet


 
   

Nagerechten

Reserveren
   

Gekarameliseerde appel

€ 13,00
Met gezouten karamel, ijs van groene appel en bavarois van rozijnen met een vleugje Prunelle likeur   

Gepocheerde peer

€ 13,00
Met ijs van kaneel, geserveerd met een meringue van hibiscus en een saus van steranijs en vanille   

Walnotentaart

€ 13,00
Gecombineerd met vanille-ijs en een mousse van koffie   

Grand dessert

€ 26,00
Nagerecht voor 2 personen  

Terrine van kazen

€ 16,00

Met kazen van de Damster zuivelboerderij, geserveerd met huisgemaakte brioche en marmelade

 

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 13,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 13,50

Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

Steak tartaar*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 13,50

Vegan broodje*

10,50

Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

 

Geitenkaas*

12,00

Met walnoten en honing

 

Bourgondische kroketten*     

€ 12,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Warme broodjes

Reserveren
   

Kipsaté

€ 13,50
Met pindamayonaise en krokante uitjes  

 

Gegratineerde brie

€ 13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui  
   
 

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 14,00

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Saté de Basiliek

€ 21,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 

Runderstoof

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Vis van de dag

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Chefsmenu

€ 42,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)  

Chefsmenu

€ 52,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)  
   
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 25,00
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  

Bourgondische bitterballen

€ 7,00
6 stuks  
   
   

Soepen

 

Tomatensoep

Met kruidenolie

€ 7,00

Mosterdsoep

€ 7,00

Met spekjes en bosui

 
   
   

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 5,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 5,00
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€5,00 

Bordje frites 

€7,50 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  

Kindertosti

€5,50 
Ham en kaas  

Pannenkoek

€5,50 
Met stroop en poedersuiker  

 
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 5,00
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch