Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 42,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 52,50 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 62,50 |
€ 40,00 |
6 gangenmenu |
€ 72,50 |
€ 48,00 |
7 gangenmenu |
€ 79,50 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)
|
|
Gestoofde rettich in soja met kombu
|
€14,00 |
Gecombineerd met honingtomaat, pijnboompitten en gel van gerookte tomaat
|
|
Gepofte rode biet
|
€ 14,00 |
Met gemarineerde shitake en saus van kokos en limoen |
|
Risotto van parelgort
|
€ 14,00 |
Geserveerd met Garam Masala, gerookte wortel en een saus van amandelmelk en prei |
|
Groene asperges van de houtskooloven
|
€ 22,00 |
Met een crème van pastinaak, aardappelkaantjes en zoet zure beukenzwam |
|
Brownie
|
€ 13,00 |
Met kokossorbet en karamelsaus
|
|
Volledig menu
|
€ 59,00 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen. |
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Terrine van BBQ wortel *
|
€ 16,00 |
Omwikkeld met zeewier, gecombineerd met gesuikerde walnoot en een saus van karnemelk en groene kruiden |
|
Gerookte paling
|
€ 16,00 |
Geserveerd met een mousse van prei en een saus van ui en prei |
|
Rouleau van parelhoen en shitake
|
€ 16,00 |
Met een compote van pompoen en aardpeer |
|
Carpaccio van de Damster zuivelkoe
|
€16,00 |
Gecombineerd met kaas van de Damster zuivelboerderij, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Lichtgebonden vissoep
|
€ 10,00 |
Met paling op toast |
|
Mosterdsoep*
|
€ 9,00 |
Gevuld met bieslookroom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Ravoli gevuld met spinazie en ricotta *
|
€ 22,00 |
Geserveerd met een saus van salie en gerookte boter |
|
In zoutkorst gegaarde knolselderij *
|
€ 22,00 |
Met een crème van zoete aardappel, geroosterde noten en geraspte truffelkaas van de Damster vlees- en zuivelboerderij |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Rode mulfilet
|
€ 24,00 |
Gecombineerd met een groene kool en een saus van langoustine |
|
Harderfilet
|
€ 24,00 |
Met een antiboise van tomaat, prei en sjalot afgetopt met een olie van prei en knoflook |
|
Vis van de afslag
|
€ 24,00 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Kalfssukade
|
€ 25,00 |
Gegratineerd met groene kruiden van PUUR groenten in combinatie met een saus van kruidnagel |
|
Kemperlandhoen van de Eikemaheert
|
€ 23,00 |
Gevuld met spinazie en truffel samen met een romige saus van shitake |
|
Langzaam gegaard biologisch buikspek
|
€ 23,00 |
Afgelakt met soja en knoflook, gecombineerd met gedroogde korenbloemen uit eigen tuin, een crème van bloemkool en saffraan
|
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Gekarameliseerde pompoen
|
€ 13,00 |
Met een toffee van pompoen, gel van gember, pompoenpitten, schuim van duindoorn en ijs van pompoen |
|
Hangop van de Damster zuivelboerderij
|
€ 13,00 |
Met roodfruit, meringue van citrus en ijs van honing en gember |
|
Tarte tartin van appels van de Eikemaheert
|
€ 13,00 |
Met schuim van vanille en kaneel, gecombineerd met vanile-ijs |
|
Grand dessert
|
€ 26,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
De kazen van de Damster zuivelboerderij
|
€ 16,00 |
Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 13,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 13,50 |
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Steak tartaar*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 13,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
|
|
Geitenkaas*
|
€ 12,00 |
Met walnoten en honing
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€ 12,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Warme broodjes
|
Reserveren |
|
|
Kipsaté
|
€ 13,50 |
Met pindamayonaise en krokante uitjes |
|
|
|
Gegratineerde brie
|
€ 13,50 |
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui |
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 14,00 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 21,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
Runderstoof
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Vis van de dag
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Chefsmenu
|
€ 42,50 |
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) |
|
Chefsmenu
|
€ 52,50 |
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 25,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 7,00 |
6 stuks |
|
|
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
Met kruidenolie
|
€ 7,00 |
Mosterdsoep
|
€ 7,00 |
Met spekjes en bosui
|
|
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 5,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 5,00 |
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€5,00 |
Bordje frites
|
€7,50 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
Kindertosti
|
€5,50 |
Ham en kaas |
|
Pannenkoek
|
€5,50 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 5,00 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch