Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 39,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 44,50 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 49,50 |
€ 40,00 |
7 gangenmenu |
€ 67,50 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine
|
|
Steak tartaar van Groninger Blaarkop
|
€15,00 |
Met een op 67 graden gegaarde eidooier
|
|
Ravioli
|
€ 15,00 |
Gecombineerd met kreeft en een saus van saffraan (supplement kaviaar + €10,-) |
|
Lamsprocureur
|
€ 15,00 |
Met tuinbonen en een saus van honing |
|
Combinatie van kalfshaas en kalfssukade
|
€ 25,00 |
Geserveerd met een saus van verse zomertruffel |
|
Dessert de Basiliek
|
€ 10,00 |
Wisselend verrassingsdessert
|
Volledig menu
|
€ 52,50 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
|
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Rouleau van courgette *
|
€ 15,00 |
Met crème van honingklaverkaas van boerderij Kleikracht uit Winsum, chutney van gerookte tomaat en tomatenmeringue |
|
Tartaar van zeebaars
|
€ 15,00 |
Gemarineerd in yuzy met een dressing van karnemelk en basilicum, met een kletskop van sesam |
|
Steak tartaar
|
€ 15,00 |
Met een op 67 graden gegaarde eidooier |
|
Carpaccio
|
€15,00 |
Gecombineerd met biologische Groninger Blaarkopkaas en truffelmayonaise |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Romige soep van knolselderij *
|
€ 10,00 |
Gevuld met Solt garnalen |
|
Bouillon van langoustines
|
€ 9,00 |
Gevuld met gebrande langoustines
|
|
Mosterdsoep *
|
€ 9,00 |
Geserveerd met spek van de varkens van de biologische varkensboerderij Neus in de wind in Holwierde |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Risotto van parelgort en mosterd *
|
€ 22,50 |
Met gegrilde groene asperge en geraspte overjarige biologische kaas van de boerderij Kleikracht uit Winsum |
|
Ravioli *
|
€ 22,50 |
Gevuld met roomkaas en daslook en een saus van morilles en geroosterde noten |
|
Gepofte Nieuwe aardappel *
|
€22,50 |
Met een mousseline van zoete aardappel, crème fraîche en saus van komijn en groene kruiden |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Coquilles
|
€ 27,00 |
Met crème van bloemkool, geroosterde bloemkool en saus van gerookte boter met saffraan |
|
Harderfilet
|
€ 24,00 |
Geserveerd met een crème van doperwten van de Eikemaheert in Loppersum en een saus van gepofte knoflook |
|
Vis van de afslag
|
€ 23,50 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Langzaam gegaarde kalfssukade
|
€ 27,50 |
Geserveerd met truffelrisotto en krokante kalfszwezerik |
|
Parelhoenfilet
|
€ 25,00 |
Gevuld met mais en doperwten, met jus van salie |
|
Biologisch buikspek
|
€ 26,50 |
Van de biologische varkensboerderij Neus in de Wind in Holwierde. Geroosterd op de houtskooloven, geserveerd met gepofte knolselderij en afgelakt met honing van de Eikemaheert te Loppersum
|
|
Ossenhaasmedaillon
|
€ 27,50 |
Met saus van gekarameliseerde meloesui |
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Panna cotta met lindehoning
|
€ 11,00 |
Met gekonfijte rabarber en ijs van framboos |
|
Proeverij van aardbeien
|
€ 11,00 |
Verschillende bereidingen van aardbei |
|
Crème Brûlée
|
€ 11,00 |
Met vanille, ijs van citroen en crumble van witte chocolade |
|
Grand dessert
|
€ 25,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
Kaasplankje
|
€ 15,00 |
Kazen van boerderij Kleikracht uit Winsum. Geserveerd met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster Zuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van het Koffiestation in Groningen. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 12,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 12,50 |
Met mosterdmayonaise en gepickeld mosterdzaad
Solt garnalen*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 12,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met kikkererwten, rode biet en sesam
|
|
Eitje ham-kaas*
|
€ 10,00 |
Gebakken, biologische eieren met ham en kaas
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€10,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Sandwiches
|
Reserveren |
|
|
Boerenham
|
€ 11,00 |
Met pesto en tomaat |
|
|
|
Vega
|
€ 11,00 |
Met kikkererwten, biet en sesamzaadjes |
|
|
|
Gerookte zalm
|
€ 11,00 |
Met mosterdmayonaise en gepickelde mosterdzaadjes |
|
|
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 12,50 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of gemarineerde tomaat en pesto
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 18,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
|
|
Vis van de dag
|
€ 19,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
|
|
Chefsmenu
|
€ 35,00 |
3 Gangen |
|
|
|
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 20,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
|
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 6,00 |
6 stuks |
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
|
€ 5,50 |
Mosterdsoep
|
€ 6,00 |
met spekjes en bosui
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 4,50 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 4,50 |
|
|
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€4,00 |
|
|
Boerenfriet
|
€5,00 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
|
|
Kindertosti
|
€4,00 |
Ham en kaas |
|
|
|
Pannenkoek
|
€5,00 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 4,50 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch