Bekijk onze nieuwe menukaart
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 42,50 |
€ 24,00 |
4 gangenmenu |
€ 55,00 |
€ 32,00 |
5 gangenmenu |
€ 65,00 |
€ 40,00 |
6 gangenmenu |
€ 75,00 |
€ 48,00 |
7 gangenmenu |
€ 85,00 |
€ 56,00 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)
|
|
Gerookte en gebarbecuede watermeloen
|
€ 14,00 |
Van de houtskooloven, gecombineerd met een compote van aardpeer en pompoen
|
|
Gepofte koolraap
|
€ 14,00 |
Met een crème van pastinaak, aardappelkaantjes en een saus van kokos en knoflook |
|
Paddenstoelen risotto
|
€ 14,00 |
Met truffel en peterselie olie |
|
Gegrilde schorseneren
|
€ 22,00 |
Gecombineerd met een crème van zoete aardappel, zoet zure beukenzwam en een saus van gerookte amandelen |
|
Brownie
|
€ 13,00 |
Met ijs van vijgen en een compote van mandarijn
|
|
Volledig menu
|
€ 59,00 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen. |
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Gerookte wilde gans
|
€ 16,00 |
Met toffee van pompoen, gepickelde pompoen en een compote van rode ui |
|
Ceviche van zeebaars
|
€ 16,00 |
Gecombineerd met bleekselderij, een panna cotta van paling en een dressing van gerookte kokos |
|
Terrine van gepofte koolraap *
|
€ 16,00 |
Met een tartaar van dry aged biet, een crème van eekhoorntjesbrood afgetopt met een crumble van macadamia |
|
Carpaccio van de Damster zuivelkoe
|
€ 16,00 |
Gecombineerd met kaas van de Damster boerenzuivel en vlees, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen |
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Pompoensoep *
|
€ 10,00 |
Met koriander, room en rode peper |
|
Mosterdsoep *
|
€ 10,00 |
Met biologische spekjes en peterselie olie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Krokante lasagne *
|
€ 22,50 |
Van knolselderij en zoete aardappel met een saus van geroosterde prei, schuim van prei en geraspte kruidnagelkaas van de Damster boerenzuivel en vlees boerderij |
|
Rouleau van gepofte rode biet *
|
€ 22,50 |
Met geitenkaas en een saus van kokos en limoen |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Gebakken kabeljauwfilet
|
€ 27,00 |
Met een rouleau van zeewier, prei en een saus van Groninger mosterd |
|
Huisgemaakte ravioli gevuld met rivierkreeftjes
|
€ 27,00 |
Geserveerd met een romige saus van dragon en saffraan |
|
Vis van de afslag
|
€ 27,00 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Fazantfilet
|
€ 28,00 |
Met een gekonfijt boutje, een compote van veenbessen en een wildjus met zuurkool |
|
Ossenhaas
|
€ 35,00 |
Gegratineerd met paddenstoelen, samen met een kalfjus en truffel |
|
Langzaam gegaard biologisch buikspek
|
€ 25,00 |
Geserveerd met een saus van koffie en appelstroop, afgetopt met een crumble van noten en Garam masala
|
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Bavarois van mandarijn
|
€ 14,00 |
Samen met dragonroomijs, gemarineerde mandarijn en schuim van karnemelk |
|
Chocolademousse met brownie
|
€ 14,00 |
Gecombineerd met gekarameliseerde walnoot, karamelsaus en sorbet van abrikoos |
|
Panna cotta van kastanje
|
€ 14,00 |
Met een genache van vanille en witte chocolade, gekarameliseerde appel en roomijs van vanille en gember |
|
Grand dessert
|
€ 27,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
De kazen van de Damster zuivelboerderij
|
€ 16,00 |
Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 13,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas
|
|
Gerookte zalm*
|
€ 13,50 |
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Steak tartaar*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
|
€ 13,50 |
Vegan broodje*
|
€ 10,50 |
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
|
|
Geitenkaas*
|
€ 12,00 |
Met walnoten en honing
|
|
Bourgondische kroketten*
|
€ 12,00 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Warme broodjes
|
Reserveren |
|
|
Kipsaté
|
€ 13,50 |
Met pindamayonaise en krokante uitjes |
|
|
|
Gegratineerde brie
|
€ 13,50 |
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui |
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 14,00 |
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 13,50 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 21,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
Runderstoof
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Vis van de dag
|
€ 21,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
Chefsmenu
|
€ 42,50 |
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) |
|
Chefsmenu
|
€ 52,50 |
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) |
|
|
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 25,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 7,00 |
6 stuks |
|
|
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
Met kruidenolie
|
€ 7,00 |
Mosterdsoep
|
€ 7,00 |
Met spekjes en bosui
|
|
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 5,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 5,00 |
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€5,00 |
Bordje frites
|
€7,50 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
Kindertosti
|
€5,50 |
Ham en kaas |
|
Pannenkoek
|
€5,50 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 5,00 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch