Skip to main content Skip to footer

Menukaart

Culinair genieten, in een klassieke omgeving

Menukaart Navigatie

    Specials

    Chefsmenu

    Verrassing van de Chef

    3 gangenmenu €42,50

    3 gangenmenu plus wijn-arrangement €66,50

    4 gangenmenu €55,00

    4 gangenmenu plus wijn-arrangement € 87,00

    5 gangenmenu €65,00

    5 gangenmenu plus wijn-arrangement € 105,00

    6 gangenmenu €75,00

    6 gangenmenu plus wijn-arrangement € 123,00

    7 gangenmenu €85,00

    7 gangenmenu plus wijn-arrangement € 141,00

    Dutchcuisine

    Volledig veganistisch menu

    Millefeuille van zuurdesem €14,00

    Met een crème van seizoensgroenten, gepickelde groenten en een dressing van saffraan met Hollandse vanille

    Gevulde koolrabi €14,00

    Met linzen en een saus van zoete puntpaprika

    Gepofte opperdoezer €15,00

    Met bimi en schuim van aardappel en zomertruffel

    Dry-aged rode biet €24,00

    Gelakt met soja en knoflook, geserveerd met een dressing van groene kruiden uit eigen tuin

    Gepocheerde abrikoos €14,00

    Met een crumble van gesuikerde walnoten en ijs van abrikoos en citroen-verbena

    Volledig menu €59,00

    De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.

    Diner

    Voorgerechten

    Gerookte watermeloen* €17,00

    Met een crème van burrata en tomaat, een tuille van vijgenblad en gel van vlierbloesem

    Carpaccio van de damster zuivel koe €18,00

    Gecombineerd met kaas van de Damsterzuivel en vlees, truffelmayonaise en pijnboompitten

    Zacht gegaarde harderfilet €18,00

    In combinatie met een krokant van zuurdesem, gel van maggieplant, gepickelde seizoensgroenten en een dressing van zomertruffel

    Rosé gegaarde kalfsmuis €18,00

    Met een bitterbal van gepofte knoflook en langoustinemayonaise

    Oesters van de houtskooloven €18,00

    Geserveerd met een gerookte Hollandaise (supplement kaviaar € 25,-)

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Soepen

    Bouillabaisse* €15,00

    Geserveerd met rouille en een krokant van zuurdesem

    Mosterdsoep* €9,50

    Met biologische spekjes en bieslook

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Hoofdgerechten

    Vegetarisch

    Huisgemaakte tortellini* €24,00

    Gevuld met paddenstoelen, gecombineerd met een bouillon van Provencaalse kruiden en zwarte knoflook

    Lasagne van zoete aardappel en knolselderij €24,00

    In combinatie met kaas van de Damster zuivelboerderij en een schuim van prei

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Hoofdgerechten

    Vis

    Pietermanfilet €27,00

    Van de houtskooloven, met gestoofde lamsoren en een saus van langoustines

    Gebakken tarbotfilet €32,00

    Geserveerd met venkel, saus van witte wijn, kombu en saffraan

    Vis van de afslag €27,00

    Dagverse vis

    Hoofdgerechten

    Vlees

    Zacht gegaarde buikspek €28,00

    Geroosterd in de houtskooloven, afgelakt met appelstroop, gecombineerd met een krokant van aardappel en 5-spices met daarbij een saus van gerookte paprika

    Ossenhaas €38,00

    Van lokaal weiderund, gegratineerd met een kruidenkorst en jus van rozemarijn

    Rouleau van parelhoen €28,00

    Met zomertruffel, gestoofde peulvruchten en een daslook-Hollandaise

    Nagerechten

    Hangop van de Damster zuivelboerderij €14,00

    Geserveerd met verse aardbeien en ijs van vlierbloesem en aardbei

    Citroentaartje €14,00

    Met gel van Yuzu, ijs van kersen en seringbloemen, gecombineerd met een taartje van pecannoten

    Banaan met toffee €16,00

    Toffee van gecondenseerde melk, in combinatie met een tuille van speculaas en ijs van Hollandse vanille

    Grand dessert €30,00

    Nagerecht voor 2 personen

    Terrine van kazen €16,00

    Met kazen van de Damster zuivelboerderij, geserveerd met huisgemaakte brioche en marmelade

    Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

    Lunch

    Lunchkaart

    Carpaccio* €13,50

    Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas

    Gerookte zalm* €13,50

    Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

    Steak tartaar* €13,50

    Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

    Vegan broodje* €10,50

    Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

    Geitenkaas* €12,00

    Met walnoten en honing

    Bourgondische kroketten* €12,00

    2 bourgondische kroketten met mosterd

    * Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Warme broodjes

    Kipsaté €13,50

    Met pindamayonaise en krokante uitjes

    Gegratineerde brie €13,50

    Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui

    Lunch specials

    12 uurtje ‘de Basiliek’ €14,00

    Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

    Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Maaltijdsalade €13,50

    Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

    Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Saté de Basiliek €21,50

    Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade

    Runderstoof €21,50

    Met boerenfriet en salade

    Vis van de dag €21,50

    Met boerenfriet en salade

    Chefsmenu €42,50

    3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)

    Chefsmenu 2 €52,50

    4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)

    Voor bij de borrel

    Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen) €25,00

    Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels

    Bourgondische bitterballen €7,00

    6 stuks

    Soepen

    Tomatensoep €7,00

    Met kruidenolie

    Mosterdsoep €7,00

    Met spekjes en bosui

    Overige

    Voor bij de koffie

    Huisgemaakte appeltaart €5,00

    Huisgemaakte cheesecake €5,00

    Voor de kleine gasten

    Broodje ham of kaas €5,00

    Bordje frites €7,50

    Met frikandel, kroket of kipnuggets

    Kindertosti €5,50

    Ham en kaas

    Pannenkoek €5,50

    Met stroop en poedersuiker

    IJskaart

    Coupe de Basiliek €7,50

    3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom

    Kindersorbet €5,00

    2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom

    Al een keuze kunnen maken?

    Reserveer dan nu alvast een plekje!

     

    Beleef de culinaire veelzijdigheid van Restaurant de Basiliek.