Skip to main content Skip to footer

Menukaart

Culinair genieten, in een klassieke omgeving

Menukaart Navigatie

    Specials

    Chefsmenu

    Verrassing van de Chef

    Laat u verrassen door de creaties van onze chefs met dit verbluffende menu, u heeft hierbij de keuze in het aantal gangen en uiteraard houden wij rekening met uw wensen.

    DE HERKOMST

    Zowel de gerechten binnen het verrassingsmenu, als de gerechten in het Dutch Cuisine menu en op de à la carte kaart zijn tot stand gekomen met veelal de producten uit de regio. Vele prachtige producten is het Groningerland rijk en waarom met iets van ver koken, als het fruit, zuivel, groenten, vis en vlees van topkwaliteit zo dichtbij verkrijgbaar is? Puur en vers, dat proeft u!

     

    3 gangenmenu €45,00

    3 gangenmenu plus wijn-arrangement €69,00

    4 gangenmenu €57,50

    4 gangenmenu plus wijn-arrangement €89,50

    5 gangenmenu €67,50

    5 gangenmenu plus wijn-arrangement €107,50

    6 gangenmenu €77,50

    6 gangenmenu plus wijn-arrangement €125,50

    7 gangenmenu €87,50

    7 gangenmenu plus wijn-arrangement €143,50

    Dutchcuisine

    Volledig veganistisch menu

    DE 5 PRINCIPES VAN DUTCH CUISINE

    Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden. Het is goed voor ons en onze aarde. Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt. We kopen, koken en eten bewust. We werken aan resultaten voor morgen.

    GEROOKTE WATERMELOEN €15,00

    Tartaar met gel van knoflook en geroosterde pijnboompitten

    POMPOENSOEP €15,00

    Met rode peper en fijne bieslook

    KNOLSELDERIJ €15,00

    Geserveerd met eekhoorntjesbrood en een romige zuurkoolsaus

    RODE KOOL IN ZOUTKORST GEGAARD €22,50

    Met een saus van zoete puntpaprika en truffel

    CITRUS €15,00

    Frisse citrusvruchten, limoencrème, huisgemaakt
    bloedsinaasappelijs en een crumble van gesuikerde noten

    Volledig menu €62,50

    De hierboven genoemde gerechten, zijn zowel los als in volledig menu te verkrijgen.

    Diner

    Voorgerechten

    Gerookte Gans €18,00

    Met zoetzure knolselderij, zwarte knoflook en gepikkelde rode ui.

    Carpaccio van de damster zuivel koe €18,00

    Gecombineerd met kaas van de Damsterzuivel en vlees, truffelmayonaise en pijnboompitten

    Terrine van eekhoorntjesbrood* €18,00

    Met in zoutkorst gegaarde knolselderij, geroosterde walnoot en een zachte jam van rode kool.

    Zeebaars met pompoen €18,00

    Crèmeux van pompoen, pompoen-toffee, dragon, gele curry en krokante
    pompoenpitten

    Oesters van de houtskooloven €18,00

    Geserveerd met een gerookte Hollandaise (3 stuks).

    * DEZE GERECHTEN ZIJN VEGETARISCH, OF KUNNEN VEGETARISCH GESERVEERD WORDEN

    Soepen

    Paddenstoelensoep €10,00

    Met truffelroom

    Mosterdsoep* €10,00

    Met biologische spekjes en prei

    * Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

    Hoofdgerechten

    Vegetarisch

    Koolraap in zoutkorst gegaard* €24,00

    Geserveerd met beukenzwam en een romige saus van gepofte knoflook

    Agnolotti* €24,00

    Gevuld met ricotta en portobello, geserveerd met een truffelsaus

    * Deze gerechten zijn vegetarisch, of kunnen vegetarisch geserveerd worden.

    Hoofdgerechten

    Vis

    Snoekbaars €28,00

    Met spinazie en een romige saus van
    zuurkool en geitenboter

    Heilbot €28,00

    Met langoustinesaus en luchtig schuim van mosselen

    Vis van de afslag €27,00

    Dagverse vis

    Hoofdgerechten

    Vlees

    Fazant €28,00

    Gevuld met kastanje op een bedje van zuurkool, geserveerd met een saus van appelstroop

    Varkenskoontjes €26,00

    Met mosterdjus, aardappelkaantjes en een schuim van paddenstoelen

    Ossenhaas €39,00

    Met een tortellini gevuld met paddenstoel en een krachtige jus van tijm

    DESSERTS

    Chocolademousse €15,00

    Gecombineerd met een crème brûlée van kastanje en huisgemaakte Lievevrouwebedstro-ijs

    Crèmeux van walnootblad €15,00

    Met ingelegde dennenappeltjes, een ganache van donkere chocolade, hazelnootpraliné en een luchtig yoghurt-citrusschuim

    Stoofpeer €15,00

    Geserveerd met een walnotentaartje, huisgemaakte kaneel-roomijs en 
    karamelsaus

    Grand dessert €16,50 p.p.

    Nagerecht voor 2 personen
    Een verfijnde proeverij van onze patisserieklassiekers

    Terrine van kazen €16,00

    Gemaakt van fijne kazen van de Damster zuivelboerderij, samen met noten, huisgemaakte brioche gebakken in gerookte boter en een  vruchtencompote.

    Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

    Lunch

    Lunchkaart

    Carpaccio* €13,50

    Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas

    Gerookte zalm* €13,50

    Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

    Steak tartaar* €13,50

    Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

    Vegan broodje* €10,50

    Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

    Geitenkaas* €12,00

    Met walnoten en honing

    Bourgondische kroketten* €12,00

    2 bourgondische kroketten met mosterd

    * Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Warme broodjes

    Kipsaté €13,50

    Met pindamayonaise en krokante uitjes

    Gegratineerde brie €13,50

    Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui

    Lunch specials

    12 uurtje ‘de Basiliek’ €14,00

    Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

    Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Maaltijdsalade €13,50

    Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

    Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

    Saté de Basiliek €21,50

    Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade

    Runderstoof €21,50

    Met boerenfriet en salade

    Vis van de dag €21,50

    Met boerenfriet en salade

    Chefsmenu €42,50

    3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)

    Chefsmenu 2 €52,50

    4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)

    Voor bij de borrel

    Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen) €25,00

    Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels

    Bourgondische bitterballen €7,00

    6 stuks

    Soepen

    Tomatensoep €7,00

    Met kruidenolie

    Mosterdsoep €7,00

    Met spekjes en bosui

    Overige

    Voor bij de koffie

    Huisgemaakte appeltaart €5,00

    Huisgemaakte cheesecake €5,00

    Voor de kleine gasten

    Broodje ham of kaas €5,00

    Bordje frites €7,50

    Met frikandel, kroket of kipnuggets

    Kindertosti €5,50

    Ham en kaas

    Pannenkoek €5,50

    Met stroop en poedersuiker

    IJskaart

    Coupe de Basiliek €7,50

    3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom

    Kindersorbet €5,00

    2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom

    Al een keuze kunnen maken?

    Reserveer dan nu alvast een plekje!

     

    Beleef de culinaire veelzijdigheid van Restaurant de Basiliek.