Specials
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
3 gangenmenu €42,50
3 gangenmenu plus wijn-arrangement €66,50
4 gangenmenu €55,00
4 gangenmenu plus wijn-arrangement € 87,00
5 gangenmenu €65,00
5 gangenmenu plus wijn-arrangement € 105,00
6 gangenmenu €75,00
6 gangenmenu plus wijn-arrangement € 123,00
7 gangenmenu €85,00
7 gangenmenu plus wijn-arrangement € 141,00
Dutchcuisine
Volledig veganistisch menu
Millefeuille van zuurdesem €14,00
Met een crème van seizoensgroenten, gepickelde groenten en een dressing van saffraan met Hollandse vanille
Gevulde koolrabi €14,00
Met linzen en een saus van zoete puntpaprika
Gepofte opperdoezer €15,00
Met bimi en schuim van aardappel en zomertruffel
Dry-aged rode biet €24,00
Gelakt met soja en knoflook, geserveerd met een dressing van groene kruiden uit eigen tuin
Gepocheerde abrikoos €14,00
Met een crumble van gesuikerde walnoten en ijs van abrikoos en citroen-verbena
Volledig menu €59,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
Diner
Voorgerechten
Gerookte watermeloen* €17,00
Met een crème van burrata en tomaat, een tuille van vijgenblad en gel van vlierbloesem
Carpaccio van de damster zuivel koe €18,00
Gecombineerd met kaas van de Damsterzuivel en vlees, truffelmayonaise en pijnboompitten
Zacht gegaarde harderfilet €18,00
In combinatie met een krokant van zuurdesem, gel van maggieplant, gepickelde seizoensgroenten en een dressing van zomertruffel
Rosé gegaarde kalfsmuis €18,00
Met een bitterbal van gepofte knoflook en langoustinemayonaise
Oesters van de houtskooloven €18,00
Geserveerd met een gerookte Hollandaise (supplement kaviaar € 25,-)
* Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
Soepen
Bouillabaisse* €15,00
Geserveerd met rouille en een krokant van zuurdesem
Mosterdsoep* €9,50
Met biologische spekjes en bieslook
* Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
Hoofdgerechten
Vegetarisch
Huisgemaakte tortellini* €24,00
Gevuld met paddenstoelen, gecombineerd met een bouillon van Provencaalse kruiden en zwarte knoflook
Lasagne van zoete aardappel en knolselderij €24,00
In combinatie met kaas van de Damster zuivelboerderij en een schuim van prei
* Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.
Hoofdgerechten
Vis
Pietermanfilet €27,00
Van de houtskooloven, met gestoofde lamsoren en een saus van langoustines
Gebakken tarbotfilet €32,00
Geserveerd met venkel, saus van witte wijn, kombu en saffraan
Vis van de afslag €27,00
Dagverse vis
Hoofdgerechten
Vlees
Zacht gegaarde buikspek €28,00
Geroosterd in de houtskooloven, afgelakt met appelstroop, gecombineerd met een krokant van aardappel en 5-spices met daarbij een saus van gerookte paprika
Ossenhaas €38,00
Van lokaal weiderund, gegratineerd met een kruidenkorst en jus van rozemarijn
Rouleau van parelhoen €28,00
Met zomertruffel, gestoofde peulvruchten en een daslook-Hollandaise
Nagerechten
Hangop van de Damster zuivelboerderij €14,00
Geserveerd met verse aardbeien en ijs van vlierbloesem en aardbei
Citroentaartje €14,00
Met gel van Yuzu, ijs van kersen en seringbloemen, gecombineerd met een taartje van pecannoten
Banaan met toffee €16,00
Toffee van gecondenseerde melk, in combinatie met een tuille van speculaas en ijs van Hollandse vanille
Grand dessert €30,00
Nagerecht voor 2 personen
Terrine van kazen €16,00
Met kazen van de Damster zuivelboerderij, geserveerd met huisgemaakte brioche en marmelade
Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.
Lunch
Lunchkaart
Carpaccio* €13,50
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas
Gerookte zalm* €13,50
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
Steak tartaar* €13,50
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
Vegan broodje* €10,50
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
Geitenkaas* €12,00
Met walnoten en honing
Bourgondische kroketten* €12,00
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
Warme broodjes
Kipsaté €13,50
Met pindamayonaise en krokante uitjes
Gegratineerde brie €13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui
Lunch specials
12 uurtje ‘de Basiliek’ €14,00
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
Maaltijdsalade €13,50
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
Saté de Basiliek €21,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
Runderstoof €21,50
Met boerenfriet en salade
Vis van de dag €21,50
Met boerenfriet en salade
Chefsmenu €42,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)
Chefsmenu 2 €52,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)
Voor bij de borrel
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen) €25,00
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels
Bourgondische bitterballen €7,00
6 stuks
Soepen
Tomatensoep €7,00
Met kruidenolie
Mosterdsoep €7,00
Met spekjes en bosui
Overige
Voor bij de koffie
Huisgemaakte appeltaart €5,00
Huisgemaakte cheesecake €5,00
Voor de kleine gasten
Broodje ham of kaas €5,00
Bordje frites €7,50
Met frikandel, kroket of kipnuggets
Kindertosti €5,50
Ham en kaas
Pannenkoek €5,50
Met stroop en poedersuiker
IJskaart
Coupe de Basiliek €7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom
Kindersorbet €5,00
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom
Al een keuze kunnen maken?
Reserveer dan nu alvast een plekje!
Beleef de culinaire veelzijdigheid van Restaurant de Basiliek.