Jubileum

De Basiliek viert feest!

 

Dit jaar viert restaurant de Basiliek haar 5-jarig bestaan. Na een moeilijke periode van Corona, is het tijd voor feest! We blikken terug op prachtige jaren, met moeilijke en ook zware tijden welke de Basiliek hebben gemaakt tot wat ze nu is. Een prachtig restaurant waar we trots op zijn, een bedrijf met prachtige samenwerkingen, een fantastisch team een geweldige gasten.

Mooie mijlpalen zijn behaald de afgelopen jaren, prachtige recensies en mooie prijzen zijn gewonnen, een bekroning op ons werk. 

 

Hans Beukema, Adolf Beukema & Willem Bos

 

 

De terugblik:

In 2017 kwam de Nicolaaskerk uit 1901 op het pad van de gebroeders Beukema, samen met compagnon Willem Bos (chef kok) zijn zij de uitdaging aangegaan en is de kerk aangekocht. Een pittige verbouwing resulteerde in een prachtig, modern restaurantbedrijf welke tijdens de kerst van 2017 voor het eerst voor een proef haar deuren opende. In januari 2018 volgde de officiële opening. Nu, 5 jaar later, is de Basiliek uitgegroeid tot een restaurant van niveau waar wijn en spijscombinaties hoog aangeschreven staan en er gewerkt wordt met de pracht uit de omgeving.

 

Foto: Google Golden Pin award 2021  

 

22 januari 2023:

 

Graag stellen wij onze vrienden van de Basiliek aan u voor. Zij hebben samen met ons een fantastisch, maar vooral ook smaakvolle avond voor onze gasten verzorgd geheel in het teken van ons 5 jarig bestaan. Verschillende top restaurants uit de omgeving werkten met veel enthousiasme mee aan dit event. Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige restaurants en hun gerechten? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet. Foto's van de avond zelf volgen zo spoedig mogelijk, houd onze website en social media kanalen daarom goed in de gaten!

 

 

 

Restaurant Noor, Hoogkerk - Chef Jeroen Brouwer

Restaurant Vive la Vie, Groningen - Chef Jeroen Sportel

Restaurant Bisque, Groningen - Chef Jan Gaastra

Restaurant Onder de Linden, Aduard - Chef Steven Klein Nijenhuis

Restaurant de Molenaar, Onderdendam - Chef Martin Kooijker

Restaurant De Haan, Groningen - Chef Dennis de Haan

 

Het Chefsmenu

 

 

22 januari 2023 - De Basiliek

Wij blikken terug op een zeer geslaagde avond vol gezelligheid, mooie samenwerkingen en prachtige gerechten. Onderstaand een kleine sfeerimpressie van deze TOP avond!

   

Foto's door: Tamara Glazenburg, TGG Fotografie