Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 42,50 € 24,00
4 gangenmenu € 52,50 € 32,00
5 gangenmenu € 62,50 € 40,00
6 gangenmenu € 72,50 € 48,00
7 gangenmenu € 79,50 € 56,00

   
     

Dutchcuisine (Volledig veganistisch menu)

 
   

Gestoofde rettich in soja met kombu

€14,00

Gecombineerd met honingtomaat, pijnboompitten en gel van gerookte tomaat

 

Gepofte rode biet

€ 14,00
Met gemarineerde shitake en saus van kokos en limoen

Risotto van parelgort

€ 14,00
Geserveerd met Garam Masala, gerookte wortel en een saus van amandelmelk en prei  

Groene asperges van de houtskooloven

 € 22,00
Met een crème van pastinaak, aardappelkaantjes en zoet zure beukenzwam  

Brownie

€ 13,00

Met kokossorbet en karamelsaus

 

Volledig menu

€ 59,00
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.  
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Terrine van BBQ wortel *

€ 16,00
Omwikkeld met zeewier, gecombineerd met gesuikerde walnoot en een saus van karnemelk en groene kruiden  

Gerookte paling

 € 16,00
Geserveerd met een mousse van prei en een saus van ui en prei

Rouleau van parelhoen en shitake

 € 16,00
Met een compote van pompoen en aardpeer  

Carpaccio van de Damster zuivelkoe

 €16,00
Gecombineerd met kaas van de Damster zuivelboerderij, truffelmayonaise en geroosterde tuinbonen  
     
   

Soepen

Reserveren
   

Lichtgebonden vissoep

€ 10,00
Met paling op toast  

Mosterdsoep*

€ 9,00
Gevuld met bieslookroom 
 
 
   
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Ravoli gevuld met spinazie en ricotta *

€ 22,00
Geserveerd met een saus van salie en gerookte boter  

In zoutkorst gegaarde knolselderij *

€ 22,00
Met een crème van zoete aardappel, geroosterde noten en geraspte truffelkaas van de Damster vlees- en zuivelboerderij  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Rode mulfilet

€ 24,00
Gecombineerd met een groene kool en een saus van langoustine  

Harderfilet

€ 24,00
Met een antiboise van tomaat, prei en sjalot afgetopt met een olie van prei en knoflook  

Vis van de afslag

€ 24,00
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Kalfssukade

€ 25,00
Gegratineerd met groene kruiden van PUUR groenten in combinatie met een saus van kruidnagel  

Kemperlandhoen van de Eikemaheert

€ 23,00
Gevuld met spinazie en truffel samen met een romige saus van shitake  

Langzaam gegaard biologisch buikspek

€ 23,00

Afgelakt met soja en knoflook, gecombineerd met gedroogde korenbloemen uit eigen tuin, een crème van bloemkool en saffraan


 
   

Nagerechten

Reserveren
   

Gekarameliseerde pompoen

€ 13,00
Met een toffee van pompoen, gel van gember, pompoenpitten, schuim van duindoorn en ijs van pompoen  

Hangop van de Damster zuivelboerderij

€ 13,00
Met roodfruit, meringue van citrus en ijs van honing en gember  

Tarte tartin van appels van de Eikemaheert

€ 13,00
Met schuim van vanille en kaneel, gecombineerd met vanile-ijs  

Grand dessert

€ 26,00
Nagerecht voor 2 personen  

De kazen van de Damster zuivelboerderij

€ 16,00

Met huisgemaakte brioche, gerookte amandelen en boter van de Damster boerenzuivelboerderij uit Appingedam

 

Geniet na het diner van een geurige kop koffie bereid met de krachtige koffiebonen van Maalwerk koffie uit Delfzijl. Al onze diner-koffies worden standaard geserveerd met huisgemaakte friandises.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 13,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas

 

Gerookte zalm*

 € 13,50

Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes

Steak tartaar*

Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise

€ 13,50

Vegan broodje*

10,50

Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten

 

Geitenkaas*

12,00

Met walnoten en honing

 

Bourgondische kroketten*     

€ 12,00

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Warme broodjes

Reserveren
   

Kipsaté

€ 13,50
Met pindamayonaise en krokante uitjes  

 

Gegratineerde brie

€ 13,50
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui  
   
 

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 14,00

Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket.

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Maaltijdsalade

€ 13,50

Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus

Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 

Saté de Basiliek

€ 21,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 

Runderstoof

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Vis van de dag

€ 21,50
Met boerenfriet en salade  

Chefsmenu

€ 42,50
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)  

Chefsmenu

€ 52,50
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)  
   
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 25,00
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  

Bourgondische bitterballen

€ 7,00
6 stuks  
   
   

Soepen

 

Tomatensoep

Met kruidenolie

€ 7,00

Mosterdsoep

€ 7,00

Met spekjes en bosui

 
   
   

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 5,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 5,00
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€5,00 

Bordje frites 

€7,50 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  

Kindertosti

€5,50 
Ham en kaas  

Pannenkoek

€5,50 
Met stroop en poedersuiker  

 
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 5,00
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

*Bovenstaande is onder voorbehoud van drukfouten en prijswijzigingen.

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch