Menukaart

Bekijk onze nieuwe 2020 menukaart

Download onze menukaart 2020     Download onze wijnkaart 2020

Download onze lunchkaart 2020     Download onze drankenkaart 2020    

 

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 35,00 € 15,00
4 gangenmenu € 40,00 € 20,00
5 gangenmenu € 45,00 € 25,00

 

 

Dutchcuisine

   

Zoutkamper garnalen 

€ 11,75
Schuim van whisky en tomaat, met zwarte kroepoek  

Varkenskoontjes 

 € 13,50
Van de houtskooloven, met spruiten uit eigen tuin en saus van Groningse mosterd 

Ree van de jager 

 € 23,50
Combinatie van ree biefstuk en ree peper, saus van Damster Floembier   

Dessert de Basiliek 

 € 8,50
Wisselende combinatie 
 
   

Volledig menu

 € 45,00
De hierboven vernoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu, te verkrijgen.
 

 

 

Diner

Voorgerechten

 

Gerookte runderlende 

€ 11,75
Met een crème van oude kaas en een marmelade van rode ui  

Geroosterde bloemkool

 € 11,75
Met gebrande hazelnoten, schuim van bloemkool en een donut van pastinaak

Carpaccio

 € 11,75
Met biologische blaarkopkaas en truffelmayonaise  

Ceviche van zalm

 € 11,75
Gemarineerd in het sap van de rode biet, met een crème van gezouten citroen
 
   

Soepen

Reserveren
   

Crèmesoep van courgette *

€ 7,00
Met walnoot en gerookte olijfolie  

Krachtige garnalenbouillon

€ 8,00
Gevuld met zoutkamper garnalen en kruidenroom
 

Mosterdsoep

€ 7,00
Met spekjes en knoflookcroutons  
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Paddenstoelenrisotto *

€ 19,50
Met truffel en Groninger Blaarkopkaas  

Rijstnoedels *

€ 19,50
Met gegrilde knolselderij, walnoten en dressing van soja en sesamzaad  

Gevulde gegrilde courgette*

€19,50 
Met zoete aardappel en geitenkaas  
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Kabeljauw

€ 21,00
Met een saus van saffraan  

Snoekbaars

€ 21,00
Met zuurkool en saus van witte wijn  

Vis van de afslag

€ 21,00
Dag verse vi  
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Saté van kippedijen

€ 19,50
Atjar, kroepoek en seroendeng  

Parelhoenfilet

€ 22,00
Met krokant boutje, geserveerd met mosterdjus  

Tournedos

€ 26,00
Met saus van paddenstoelen  
   

Houtskooloven

Reserveren
Specialiteiten uit de houtskooloven.  

 

Ribeye

€ 25,00
250 gram geserveerd met truffeljus  

Entrecote

€ 25,00
250 gram geserveerd met truffeljus  

Côte de Boeuf

€ 32,50
550 gram geserveerd met truffeljus  
   

Nagerechten

Reserveren
   

Combinatie van bladerdeeg en citrus

€ 8,50
Met ijs van grapefruit   

Gerookte witte chocolademousse

€ 8,50
Met vanille hangop en ijs van bosbessen  

Crème Brûlée

€ 8,50
Met ijs van mango en vanille  

Grand dessert

€ 18,50
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 10,00
Diverse smaken  

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 9,50
Truffelmayonaise met pijnboompitten  

Gerookte zalm*

 € 9,50
Citrus met gemarineerde komkommer

Eitje ham kaas*

 € 8,50
Gebakken biologische eieren met ham en kaas  

Bourgondische Kroket*

 € 8,50
2 Bourgondische kroketten met mosterd  

Gezond*

 € 8,50
Ham, kaas, gemarineerde komkommer,
tomaat en gekookt eitje
 

Geitenkaas*

 € 8,50
Geitenkaas met honing met walnoten  
   
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit of bruin brood  
   

Lucnch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,00
Soep van de dag met een broodje carpaccio,
gerookte zalm of geitenkaas en een
bourgondische kroket. Keuze uit ambachtelijk
boeren wit- of bruinbrood of glutenvrijbrood
 
   

Maaltijdsalade

€ 10,00
Bij onze maaltijdsalade kunt u kiezen uit
Gerookte zalm, Carpaccio of Geitenkaas
Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of
bruinbrood of glutenvrijbrood
 
   

Entrecote

€ 17,50
Geserveerd met boerenfriet en salade  
   

Saté ‘Basiliek’

€ 15,50
Saté van de haas met atjar, seroendeng
en boerenfriet en salade
 
   

Gebakken Zalm

€ 15,50
Witte wijn saus, boerenfriet en salade  
   

Vleesplankje voor 2 personen

€ 15,00
Diverse hammen, olijven, bitterballen,
brood met smeersels
 
   

Visplankje voor 2 personen

€ 15,00
Diverse vissoorten met inktvisringen
en brood met smeersels
 
   

Mosterdsoep

€ 5,50
Met spekjes en bosui  
   

Tomaten soep

€ 5,50
Met basilicum en zure room  
   

Bourgondische bitterballen

€ 5,95
6 stuks  
   

Gefrituurde uienringen

€ 5,95
6 stuks  
   

Nacho’s

€ 5,50
Met tomaat, kaas en guacamole  
   

Huisgemaakte appeltaart

€ 3,25
   

Huisgemaakte cheesecake

€ 3,25
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  
   

Verse aardbeien

€ 7,50
Met vanille-ijs en slagroom  
   

Dame Blanche

€ 7,50
Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom  
   

Kindersorbet

€ 4,50
2 bolletjes ijs met slagroom  
   
   
   
   
   

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch