Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 39,50 € 18,50
4 gangenmenu € 44,50 € 22,50
5 gangenmenu € 49,50 € 27,50
7 gangenmenu € 67,50 € 47,50
     
     

Dutchcuisine

   

Steak tartaar van Groninger Blaarkop

€14,50

Met kwartelei en gel van gerookte tomaat

(*Supplement 10 gram 'Royal Belgium Gold' kaviaar + €17,50)

 

Gepofte knolselderij

€ 14,50
Geserveerd met Solt garnalen en gezouten citroen

Grietfilet

€16,50
Ravioli met paddenstoelen en saus van schaaldieren  

Wildzwijnrug

€25,00 
Met stoof van langzaam gegaarde procureur en een saus van sjalotten en veenbessen  

Dessert de Basiliek

€ 9,50

Wisselend verrassingsdessert

Volledig menu

€49,50
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
 
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Tartaar van gepofte rode biet*

€ 14,50
Met sesamolie, een crème van geitenkaas, gel van rode biet en een bietenwafel  

Ceviche van makreel

 € 14,50
Gegaard in sushi azijn, geserveerd met vanille crème, komkommersoep en schuim van karnemelk en maggieplant

Carpaccio

 € 14,50
Gecombineerd met biologische Groninger Blaarkopkaas en truffelmayonaise  

Kelderham van het biologische varken uit Holwierde

 €14,50
Met gerookte watermeloen en een panna cotta van kruidnagel
 
   
   

Soepen

Reserveren
   

Bouillon van gerookte tomaat *

€ 9,00
Gevuld met gemarineerde mini tomaatjes, basilicumolie en croutons  

Bisque van Solt garnalen

€ 9,50
Gevuld met Solt garnalen
 

Mosterdsoep *

€ 9,00
Geserveerd met droge worst van het biologische varken uit Holwierde  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

In zoutkorst gegaarde koolraap *

€ 21,50
Met marmelade van Meloes ui en vanille olie  

Risotto *

€ 21,50
Met pompoen, eekhoorntjesbrood en Blaarkopkaas  

Knolselderij uit de houtskooloven *

€21,50 
Gevuld met gefermenteerde rode kool en gegrilde appel van de Eikemaheert met een saus van rozijnen en steranijs  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Gebakken kabeljauwfilet

€ 22,50
Met een saus van gezouten citroen en Solt garnalen  

Zalmfilet

€ 22,50
Geserveerd met basilicumpesto en een saus van gerookte karnemelk  

Vis van de afslag

€ 22,50
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Saté van kippendijen

€ 19,50
Atjar, kroepoek en seroendeng  

Wilde eendenborst

€ 22,50
Met een gekonfijt boutje, een stamppot van knol en een jus van zwarte bessen  

Tournedos

€ 33,00
Met een jus van gepofte knoflook en tijm  
   
   

Houtskooloven

Reserveren

Specialiteiten uit de houtskooloven.

 
 

Hertenrugfilet

€ 26,50
Met een crème van paddenstoelen en truffel, geserveerd met een saus van rozemarijn  

Langzaam gegaarde buikspek van het biologische varken uit Holwierde

€ 26,50
Gelakt met soja en knoflook, gecombineerd met in salieboter gegaarde bloemkool  

Hele kreeft

€ 39,50
Gegratineerd met Blaarkopkaas, geserveerd met een crème van gerookte bospeen en kreeftensaus  
   
   

Nagerechten

Reserveren
   

Proeverij van chocolade

€ 10,00
Verschillende bereidingen van chocolade  

Gemarineerde ananas

€ 10,00
Geserveerd met kokosijs en schuim van karnemelk  

Crème Brûlée

€ 10,00
Met vanille, kaneel, steranijs en hazelnootijs  

Grand dessert

€ 22,50
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 13,50

Diverse smaken

 

 

Wijnkaart 2021

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 11,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas

 

Gerookte runderlende*

 € 11,50

Met oude kaas en zoet-zure rode ui

Solt garnalen*

Met truffelmayonaise

€ 11,50

Eitje ham-kaas*

 € 9,50

Gebakken, biologische eieren met ham en kaas

 

Geitenkaas*

 € 9,50

Geitenkaas met honing en walnoten

 

Twee bourgondische kroketten*     

€9,50

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Sandwiches

Reserveren
   

Gerookte zalm

€ 10,50
Met in citrus gemarineerde komkommer  

 

Caprese

€ 9,50
Tomaat, mozzarella en basilicumcrème   
   

Gerookte kip

€ 9,50
Geserveerd met ananas en kerriemayonaise  
    
   
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,50
Mosterdsoep met een broodje carpaccio, gerookte zalm of geitenkaas en een bourgondische kroket. Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood  
   

Maaltijdsalade

€ 12,00
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of geitenkaas
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
 
   

Ossenhaas

€ 23,00
Geserveerd met boerenfriet en salade  
    

Saté de Basiliek

€ 16,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 
   

Vis van de dag

€ 17,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 32,50
3 Gangen  
    
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 20,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 5,95
6 stuks  
   

 

Soepen

 

Tomatensoep

€ 5,50

Mosterdsoep

€ 6,00

 met spekjes en bosui

 
   
 

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 4,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 4,00
   
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€4,00 
   

Boerenfriet 

€5,00 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€4,00 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,00 
Met stroop en poedersuiker  

 
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 4,50
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch