Menukaart

Bekijk onze nieuwe 2020 menukaart

Download onze menukaart 2020     Download onze wijnkaart 2020

Download onze lunchkaart 2020     Download onze drankenkaart 2020    

 

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 35,00 € 15,00
4 gangenmenu € 40,00 € 20,00
5 gangenmenu € 45,00 € 25,00

 

 

Dutchcuisine

   

Zoutkamper garnalen 

€ 11,75
Schuim van whisky en tomaat, met zwarte kroepoek  

Varkenskoontjes 

 € 13,50
Van de houtskooloven, met spruiten uit eigen tuin en saus van Groningse mosterd 

Ree van de jager 

 € 23,50
Combinatie van ree biefstuk en ree peper, saus van Damster Floembier   

Dessert de Basiliek 

 € 8,50
Wisselende combinatie 
 
   

Volledig menu

 € 45,00
De hierboven vernoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu, te verkrijgen.
 

 

 

Diner

Voorgerechten

 

Gerookte runderlende 

€ 11,75
Met een crème van oude kaas en een marmelade van rode ui  

Geroosterde bloemkool

 € 11,75
Met gebrande hazelnoten, schuim van bloemkool en een donut van pastinaak

Carpaccio

 € 11,75
Met biologische blaarkopkaas en truffelmayonaise  

Ceviche van zalm

 € 11,75
Gemarineerd in het sap van de rode biet, met een crème van gezouten citroen
 
   

Soepen

Reserveren
   

Crèmesoep van courgette *

€ 7,00
Met walnoot en gerookte olijfolie  

Krachtige garnalenbouillon

€ 8,00
Gevuld met zoutkamper garnalen en kruidenroom
 

Mosterdsoep

€ 7,00
Met spekjes en knoflookcroutons  
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Paddenstoelenrisotto *

€ 19,50
Met truffel en Groninger Blaarkopkaas  

Rijstnoedels *

€ 19,50
Met gegrilde knolselderij, walnoten en dressing van soja en sesamzaad  

Gevulde gegrilde courgette*

€19,50 
Met zoete aardappel en geitenkaas  
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Kabeljauw

€ 21,00
Met een saus van saffraan  

Snoekbaars

€ 21,00
Met zuurkool en saus van witte wijn  

Vis van de afslag

€ 21,00
Dag verse vi  
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Saté van kippedijen

€ 19,50
Atjar, kroepoek en seroendeng  

Parelhoenfilet

€ 22,00
Met krokant boutje, geserveerd met mosterdjus  

Tournedos

€ 26,00
Met saus van paddenstoelen  
   

Houtskooloven

Reserveren
Specialiteiten uit de houtskooloven.  

 

Ribeye

€ 25,00
250 gram geserveerd met truffeljus  

Entrecote

€ 25,00
250 gram geserveerd met truffeljus  

Côte de Boeuf

€ 32,50
550 gram geserveerd met truffeljus  
   

Nagerechten

Reserveren
   

Combinatie van bladerdeeg en citrus

€ 8,50
Met ijs van grapefruit   

Gerookte witte chocolademousse

€ 8,50
Met vanille hangop en ijs van bosbessen  

Crème Brûlée

€ 8,50
Met ijs van mango en vanille  

Grand dessert

€ 18,50
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 10,00
Diverse smaken  

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 10,50
Met truffelmayonaise en blaarkopkaas  

Huisgerookte zalm*

 € 9,50
Met citrus en gemarineerde komkommer

Gezond*

 € 9,50
Ham, kaas, komkommer, tomaat en gebakken eitje  

Geitenkaas*

 € 9,50
Geitenkaas met honing en walnoten  

Gerookte kip*

 € 9,50
Met pesto en komkommer
 

Zoutkamper garnalen*

 € 11,00
Met truffelmayonaise  

Uitsmijter*

€9,50
Met boerenham en Kaas  

Tosti*

€6,50
Met boerenham en kaas  

Twee bourgondische kroketten*

€9,50
   
* Keuze uit biologisch boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood  
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,50
Mosterdsoep met een broodje carpaccio, gerookte zalm of geitenkaas en een bourgondische kroket. Keuze uit biologisch boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood  
   

Maaltijdsalade

€ 11,00
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio of geitenkaas
Keuze uit biologisch boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
 
   

Entrecote

€ 19,50
28 Dagen gerijpt met boerenfriet en salase  
   

Saté van kippendijen

€ 16,50
Met atjar, kroepoek en boerenfriet
 
   

Vis van de dag

€ 17,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 30,00
3 Gangen  
   

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 15,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met brood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 5,95
6 stuks  
   

Tomaten soep

€ 5,50

Mosterdsoep

€ 6,00
   
   

Huisgemaakte appeltaart

€ 3,50

Huisgemaakte cheesecake

€ 3,50
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€4,00 
   

Boerenfriet 

€5,00 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€4,00 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,00 
Met stroop en poedersuiker  

 
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50

Vanille-ijs met slagroom

€ 7,50

Kinderijsje

€ 4,50
   
   

Reserveer voor Diner of Lunch