Menukaart

Bekijk onze nieuwe 2020 menukaart

Download onze menukaart 2020     Download onze wijnkaart 2020

Download onze lunchkaart 2020     Download onze drankenkaart 2020    

 

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 37,50 € 18,50
4 gangenmenu € 42,50 € 22,50
5 gangenmenu € 47,50 € 27,50

 

 

Dutchcuisine

   

Steak Tartaar

€ 12,00
Gecombineerd met slierten van asperge en aspergeschuim  

Soep van Asperge

 €7,00
Gevuld met huisgerookte zalm

Rouleaux van Kwartel

 € 14,00
Met asperge en truffelroomsaus  

Asperges

 € 21,00
Geserveerd met boerenham en gekookt ei
 

Dessert de Basiliek

€9,50 
Wisselend verassingsdessert  
   

Volledig menu

 € 47,50
De hierboven vernoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu, te verkrijgen.
 

 

 

Diner

Voorgerechten

 

Gerookte Boerderij Eend

€ 12,00
Met een terrine van gekonfijte eendenbout en marmelade van sinaasappel en gember  

Gerookte Watermeloen *

 € 12,00
Met een terrine van diverse kazen en gewelde rozijnen, geserveerd met huisgemaakt briochebrood.

Carpaccio

 € 12,00
Gecombineerd met biologische Groninger Blaarkopkaas en truffelmayonaise  

Solt Garnalen

 €12,00
Met avocadocrème en gepickelde beukenzwam
 
   

Soepen

Reserveren
   

Crèmesoep van geroosterde paprika *

€ 8,00
Gevuld met croutons en kruidenroom  

Langoustinebouillon

€ 8,00
Met tartaar van langoustine
 

Mosterdsoep

€ 8,00
Gevuld met spek van de varkens van Boer Piet uit Kiel-Windeweer  
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Maismeelkoekjes *

€ 21,50
Met zure room, verse kruiden en gegrilde Coeur de Boeuf tomaat  

Risotto *

€ 21,50
Geserveerd met wisselende groenten uit eigen tuin en zomertruffel  

Gevulde gegrilde courgette*

€21,50 
Met zoete aardappel en geitenkaas  
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Scholfilet

€ 21,50
Met saus van witte wijn en miso, gecombineerd met zoetzuur mosterdzaad  

Harderfilet

€ 21,50
Met saus van citroengras, geparfumeerd met huisgerookte olie van rode pepers  

Vis van de afslag

€ 21,50
Dagverse vis  
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Saté van kippedijen

€ 19,50
Atjar, kroepoek en seroendeng  

Kwartel

€ 21,50
Gevuld met pruimen en in combinatie met een saus van honing en tijm  

Tournedos

€ 27,50
Met een jus van zwarte knoflook  
   

Houtskooloven

Reserveren
Specialiteiten uit de houtskooloven.  

 

Runder short rib

€ 25,00
Gelakt met soja en knoflook  

Entrecote

€ 25,00
Met truffeljus  

Surf & Turf

€ 25,00
Buikspek van boer Piet uit Kiel-Windeweer gecombineerd met een halve kreeft en truffeljus   
   

Nagerechten

Reserveren
   

Proeverij van aardbeien

€ 9,00
Verschillende bereidingen met aardbeien  

Yoghurtparfait

€ 9,00
Gecombineerd met blauwe bes en een donut gevuld met lemon curd  

Crème Brûlée

€ 9,00
Met ijs van rabarber  

Grand dessert

€ 20,00
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 11,50
Diverse smaken  

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 10,50
Met truffelmayonaise en blaarkopkaas  

Huisgerookte zalm*

 € 9,50
Met citrus en gemarineerde komkommer

Gezond*

 € 9,50
Ham, kaas, komkommer, tomaat en gebakken eitje  

Geitenkaas*

 € 9,50
Geitenkaas met honing en walnoten  

Gerookte kip*

 € 9,50
Met pesto en komkommer
 

Zoutkamper garnalen*

 € 11,00
Met truffelmayonaise  

Uitsmijter*

€9,50
Met boerenham en Kaas  

Tosti*

€6,50
Met boerenham en kaas  

Twee bourgondische kroketten*

€9,50
   
* Keuze uit biologisch boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood  
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,50
Mosterdsoep met een broodje carpaccio, gerookte zalm of geitenkaas en een bourgondische kroket. Keuze uit biologisch boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood  
   

Maaltijdsalade

€ 11,00
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio of geitenkaas
Keuze uit biologisch boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
 
   

Entrecote

€ 19,50
28 Dagen gerijpt met boerenfriet en salase  
   

Saté van kippendijen

€ 16,50
Met atjar, kroepoek en boerenfriet
 
   

Vis van de dag

€ 17,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 30,00
3 Gangen  
   

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 15,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met brood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 5,95
6 stuks  
   

Tomaten soep

€ 5,50

Mosterdsoep

€ 6,00
   
   

Huisgemaakte appeltaart

€ 3,50

Huisgemaakte cheesecake

€ 3,50
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€4,00 
   

Boerenfriet 

€5,00 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€4,00 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,00 
Met stroop en poedersuiker  

 
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50

Vanille-ijs met slagroom

€ 7,50

Kinderijsje

€ 4,50
   
   

Reserveer voor Diner of Lunch