Menukaart

Bekijk onze nieuwe menukaart

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 37,50 € 18,50
4 gangenmenu € 42,50 € 22,50
5 gangenmenu € 47,50 € 27,50
7 gangenmenu € 65,50 € 47,50
     
     

Dutchcuisine

   

Steak tartaar

€12,00
Gecombineerd met slierten van asperge en aspergeschuim  

Soep van asperge

€ 7,00
Gevuld met huisgerookte zalm

Rouleau van kwartel

€14,00
Met asperge en truffelroomsaus  

Asperges

€21,00 
Geserveerd met boerenham en gekookt ei  

Dessert de Basiliek

€ 9,50

Wisselend verrassingsdessert

Volledig menu

€42,50
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu, te verkrijgen.
 
   
   

Diner

Voorgerechten

 

Ceviche van zeebaars

€ 13,50
Ingelegd in violenazijn met schuim van kokos en knoflook  

Gerookte Watermeloen *

 € 13,50
Met Oost-Indische kers en crème van doperwten van de Eikemaheert

Carpaccio

 € 13,50
Gecombineerd met biologische Groninger Blaarkopkaas en truffelmayonaise  

Solt Garnalen

 €13,50
Met een bonbon van groene appel en gel van komkommer
 
   
   

Soepen

Reserveren
   

Crème soep van spinazie *

€ 8,00
Gevuld met croutons en kruidenroom  

Bisque van Hollandse garnalen

€ 9,00
Met tartaar van langoustine
 

Mosterdsoep

€ 8,00
Gevuld met spek van de varkens van Boer Piet uit Kiel-Windeweer  
   
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Tarte tatin *

€ 21,50
Met rode ui, gebrande geitenkaas en jonge venkel  

Risotto *

€ 21,50
Geserveerd met wisselende groenten uit eigen tuin en zomertruffel  

Bloemkool*

€21,50 
Geroosterd met tijm en knoflook en geserveerd met gebrande hazelnoten en een saus van gepofte, gele paprika  
   
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Rode mul

€ 22,50
Met tartaar van tomaat en jus van gerookte tomaat  

Gamba's

€ 21,50
Met pastinaak, knoflook en gerookte rode peperolie   

Vis van de afslag

€ 21,50
Dagverse vis  
   
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Saté van kippendijen

€ 19,50
Atjar, kroepoek en seroendeng  

Boerderijeend

€ 21,50
Gelakt met soja en citrus, met een saus van bloedsinaasappel  

Hollands Graslam

€ 25,00
Langzaam gegaard, gecombineerd met gefermenteerde voorjaars groenten en saus van chocolademunt  
   
   

Houtskooloven

Reserveren

Specialiteiten uit de houtskooloven.

 

 

Al ons rundvlees komt van de Groninger Blaarkop uit Kiel-Windeweer

 

 

Tournedos

€ 27,50
Met een saus van sjalotten  

Ossenhaas & kreeft

€ 29,50
Met truffeljus  

Ree van de jager

€ 25,00
Biefstuk en reepeper gegaard in Damster Floembier  
   
   

Nagerechten

Reserveren
   

Eton mess

€ 9,00
Met verse aardbeien, hangop van Damster boerenzuivel, aardbeienijs en meringue van vanille  

Rabarber

€ 9,00
Gegaard in bessenlikeur met bouillon van rabarber en ijs van violen en citroen  

Crème Brûlée

€ 9,00
Met ijs van advocaat en krokant van witte chocolade  

Grand dessert

€ 20,00
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 12,50
Diverse smaken  

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

 

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 11,50

Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas

 

Gerookte runderlende*

 € 11,50

Met oude kaas en zoet-zure rode ui

Solt garnalen*

Met truffelmayonaise

€ 11,50

Eitje ham-kaas*

 € 9,50

Gebakken, biologische eieren met ham en kaas

 

Geitenkaas*

 € 9,50

Geitenkaas met honing en walnoten

 

Twee bourgondische kroketten*     

€9,50

2 bourgondische kroketten met mosterd

 

* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood

 
   
   

Sandwiches

Reserveren
   

Gerookte zalm

€ 10,50
Met in citrus gemarineerde komkommer  

 

Caprese

€ 9,50
Tomaat, mozzarella en basilicumcrème   
   

Gerookte kip

€ 9,50
Geserveerd met ananas en kerriemayonaise  
    
   
   

Lunch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,50
Mosterdsoep met een broodje carpaccio, gerookte zalm of geitenkaas en een bourgondische kroket. Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood  
   

Maaltijdsalade

€ 12,00
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, Solt garnalen of geitenkaas
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
 
   

Ossenhaas

€ 23,00
Geserveerd met boerenfriet en salade  
    

Saté de Basiliek

€ 16,50
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
 
   

Vis van de dag

€ 17,50
Met boerenfriet en salade  
   

Chefsmenu

€ 32,50
3 Gangen  
    
   

Voor bij de borrel

 

Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)

€ 20,00
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels  
   

Bourgondische bitterballen

€ 5,95
6 stuks  
   

 

Soepen

 

Tomatensoep

€ 5,50

Mosterdsoep

€ 6,00

 met spekjes en bosui

 
   
 

Voor bij de koffie

 

Huisgemaakte appeltaart

€ 4,00

Huisgemaakte cheesecake

€ 4,00
   
   
   

Voor de kleine gasten

Reserveren 
   

Broodje ham of kaas

€4,00 
   

Boerenfriet 

€5,00 
Met frikandel, kroket of kipnuggets  
   

Kindertosti

€4,00 
Ham en kaas  
   

Pannenkoek

€5,00 
Met stroop en poedersuiker  

 
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

Kindersorbet

€ 4,50
 2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom  

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch