Bekijk onze nieuwe menukaart
Op dit moment mogen wij u helaas nog niet ontvangen in onze prachtige Basiliek. Tot nader bericht blijft ons restaurant nog gesloten. Wel kunt u alvast een kijkje nemen op onze nieuwe menukaart, hierop vindt u verschillende culinaire gerechten waar wij u hopelijk op zeer korte termijn weer mee mogen verblijden!
*Dit menu kan op dit moment niet besteld worden, ga voor ons afhaal- en bezorgmenu naar de pagina "Bezorgmenu" in het hoofdmenu.
Chefsmenu
Verrassing van de Chef
|
|
Wijn-arrangement
|
|
|
|
3 gangenmenu |
€ 37,50 |
€ 18,50 |
4 gangenmenu |
€ 42,50 |
€ 22,50 |
5 gangenmenu |
€ 47,50 |
€ 27,50 |
7 gangenmenu |
€ 65,50 |
€ 47,50 |
|
|
|
|
|
|
Dutchcuisine
|
|
Steak tartaar
|
€12,00 |
Gecombineerd met slierten van asperge en aspergeschuim |
|
Soep van asperge
|
€ 7,00 |
Gevuld met huisgerookte zalm |
|
Rouleau van kwartel
|
€14,00 |
Met asperge en truffelroomsaus |
|
Asperges
|
€21,00 |
Geserveerd met boerenham en gekookt ei |
|
Dessert de Basiliek
|
€ 9,50 |
Wisselend verrassingsdessert
|
Volledig menu
|
€42,50 |
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu, te verkrijgen.
|
|
|
|
|
|
Diner
Voorgerechten
|
|
Ceviche van zeebaars
|
€ 13,50 |
Ingelegd in violenazijn met schuim van kokos en knoflook |
|
Gerookte Watermeloen *
|
€ 13,50 |
Met Oost-Indische kers en crème van doperwten van de Eikemaheert |
|
Carpaccio
|
€ 12,00 |
Gecombineerd met biologische Groninger Blaarkopkaas en truffelmayonaise |
|
Solt Garnalen
|
€13,50 |
Met een bonbon van groene appel en gel van komkommer
|
|
|
|
|
|
Soepen
|
Reserveren |
|
|
Crème soep van spinazie *
|
€ 8,00 |
Gevuld met croutons en kruidenroom |
|
Bisque van Hollandse garnalen
|
€ 9,00 |
Met tartaar van langoustine
|
|
Mosterdsoep
|
€ 8,00 |
Gevuld met spek van de varkens van Boer Piet uit Kiel-Windeweer |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vegetarisch
|
Reserveren |
|
|
Tarte tatin *
|
€ 21,50 |
Met rode ui, gebrande geitenkaas en jonge venkel |
|
Risotto *
|
€ 21,50 |
Geserveerd met wisselende groenten uit eigen tuin en zomertruffel |
|
Bloemkool*
|
€21,50 |
Geroosterd met tijm en knoflook en geserveerd met gebrande hazelnoten en een saus van gepofte, gele paprika |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vis
|
Reserveren |
|
|
Rode mul
|
€ 22,50 |
Met tartaar van tomaat en jus van gerookte tomaat |
|
Gamba's
|
€ 21,50 |
Met pastinaak, knoflook en gerookte rode peperolie |
|
Vis van de afslag
|
€ 21,50 |
Dagverse vis |
|
|
|
|
|
Hoofdgerechten Vlees
|
Reserveren |
|
|
Saté van kippendijen
|
€ 19,50 |
Atjar, kroepoek en seroendeng |
|
Boerderijeend
|
€ 21,50 |
Gelakt met soja en citrus, met een saus van bloedsinaasappel |
|
Hollands Graslam
|
€ 25,00 |
Langzaam gegaard, gecombineerd met gefermenteerde voorjaars groenten en saus van chocolademunt |
|
|
|
|
|
Houtskooloven
|
Reserveren |
Specialiteiten uit de houtskooloven.
|
|
Al ons rundvlees komt van de Groninger Blaarkop uit Kiel-Windeweer
|
|
Tournedos
|
€ 27,50 |
Met een saus van sjalotten |
|
Ossenhaas & kreeft
|
€ 29,50 |
Met truffeljus |
|
Ree van de jager
|
€ 25,00 |
Biefstuk en reepeper gegaard in Damster Floembier |
|
|
|
|
|
Nagerechten
|
Reserveren |
|
|
Eton mess
|
€ 9,00 |
Met verse aardbeien, hangop van Damster boerenzuivel, aardbeienijs en meringue van vanille |
|
Rabarber
|
€ 9,00 |
Gegaard in bessenlikeur met bouillon van rabarber en ijs van violen en citroen |
|
Crème Brûlée
|
€ 9,00 |
Met ijs van advocaat en krokant van witte chocolade |
|
Grand dessert
|
€ 20,00 |
Nagerecht voor 2 personen |
|
Kaasplankje
|
€ 12,50 |
Diverse smaken |
|
Reserveer voor Diner of Lunch
Lunch
Lunchkaart
|
Reserveren |
|
|
Carpaccio*
|
€ 11,50 |
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en blaarkopkaas
|
|
Gerookte runderlende*
|
€ 11,50 |
Met oude kaas en zoet-zure rode ui
|
|
Eitje ham-kaas*
|
€ 9,50 |
Gebakken, biologische eieren met ham en kaas
|
|
Geitenkaas*
|
€ 9,50 |
Geitenkaas met honing en walnoten
|
|
Twee bourgondische kroketten*
|
€9,50 |
2 bourgondische kroketten met mosterd
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
|
|
|
|
|
|
Sandwiches
|
Reserveren |
|
|
Gerookte zalm
|
€ 10,50 |
Met in citrus gemarineerde komkommer |
|
|
|
Caprese
|
€ 9,50 |
Tomaat, mozzarella en basilicumcrème |
|
|
|
Gerookte kip
|
€ 9,50 |
Geserveerd met ananas en kerriemayonaise |
|
|
|
|
|
|
|
Lunch specials
|
Reserveren |
|
|
12 uurtje ‘de Basiliek’
|
€ 12,50 |
Mosterdsoep met een broodje carpaccio, gerookte zalm of geitenkaas en een bourgondische kroket. Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood |
|
|
|
Maaltijdsalade
|
€ 12,00 |
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio of geitenkaas
Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood |
|
|
|
Ossenhaas
|
€ 23,00 |
Geserveerd met boerenfriet en salade |
|
|
|
Saté de Basiliek
|
€ 16,50 |
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
|
|
|
|
Vis van de dag
|
€ 17,50 |
Met boerenfriet en salade |
|
|
|
Chefsmenu
|
€ 30,00 |
3 Gangen |
|
|
|
|
|
|
Voor bij de borrel
|
|
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
|
€ 20,00 |
Diverse lokale worsten en hammen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels |
|
|
|
Bourgondische bitterballen
|
€ 5,95 |
6 stuks |
|
|
|
Soepen
|
|
Tomatensoep
|
€ 5,50 |
Mosterdsoep
|
€ 6,00 |
met spekjes en bosui
|
|
|
|
Voor bij de koffie
|
|
Huisgemaakte appeltaart
|
€ 4,00 |
Huisgemaakte cheesecake
|
€ 4,00 |
|
|
|
|
|
|
Voor de kleine gasten
|
Reserveren |
|
|
Broodje ham of kaas
|
€4,00 |
|
|
Boerenfriet
|
€5,00 |
Met frikandel, kroket of kipnuggets |
|
|
|
Kindertosti
|
€4,00 |
Ham en kaas |
|
|
|
Pannenkoek
|
€5,00 |
Met stroop en poedersuiker |
|
|
|
|
|
|
|
IJskaart
|
Reserveren |
|
|
Coupe de Basiliek
|
€ 7,50 |
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
Kindersorbet
|
€ 4,50 |
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom |
|
|
|
Reserveer voor Diner of Lunch