Menukaart

Bekijk onze nieuwe 2019 menukaart

Download onze menukaart 2019     Download onze wijnkaart 2019

Download onze lunchkaart 2019     Download onze drankenkaart 2019    

 

 

Kerstmenu 2019

 

Download ons Kerstmenu 2019      Download ons Vegetarisch Kerstmenu 2019      Download ons Kinderkerstmenu 2019 

 

 

Chefsmenu

Verrassing van de Chef

 

Wijn-arrangement

     
3 gangenmenu € 35,00 € 15,00
4 gangenmenu € 40,00 € 20,00
5 gangenmenu € 45,00 € 25,00

 

 

Dutchcuisine

   

Terrine van boerderij eend

€ 11,75
Met chutney van pruimen  

Soep van Zoutkamper garnalen

 € 7,00
gevuld met kruidenroom

Mosselen van het wad

 € 22,50
gegaard in Damster Floembier  

Pruimentaartje

 € 8,50
met kaneelijs en hazelnootsaus
 
   

Volledig menu

 € 8,50
De hierboven vernoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu, te verkrijgen.
 

 

 

Diner

Voorgerechten

 

Kalfsmuis

€ 11,75
Met tonijntataki en knoflookdressing  

Gepofte biet

 € 11,75
Met walnotencrumble, korenbloemkaas en frambozendressing

Carpaccio

 € 11,75
Met biologische blaarkopkaas en truffelmayonaise  

Cocktail van Zoutkamper garnalen

 € 11,75
Met een schuim van citrus en zwarte kroepoek
 
   

Soepen

Reserveren
   

Pompoensoep

€ 7,00
Met gerookte hazelnoten  

Vissoep

€ 7,00
Gevuld met garnalen, gerookte zalm en kruidenroom
 

Mosterdsoep

€ 7,00
Met spekjes en knoflookcroutons  
   

Tussengerechten

Reserveren
   

Gepofte knolselderij

€ 14,50
Met gezouten citroen en zure room  

Boerderijkip van boerin Thea*

€ 13,50
Met doperwten en truffeljus  
   

Hoofdgerechten Vegetarisch

Reserveren
   

Rijstnoedels

€ 19,50
Met gegrilde pompoen, walnoten en dressing van soja en sesamzaad  

Gevulde gegrilde courgette*

€ 19,50
Met zoete aardappel en geitenkaas  
   

Hoofdgerechten Vis

Reserveren
   

Gebakken scholfilet

€ 21,00
Met een saus van Zoutkamper garnalen  

Harderfilet van het wad

€ 21,00
Met witte wijnsaus  

Vis van de afslag

€ 21,05
Dag verse vis uit de Noordzee  
   

Hoofdgerechten Vlees

Reserveren
   

Saté van kippedijen

€ 19,50
Atjar, kroepoek en seroendeng  

Iberico varken

€ 22,00
Met rode wijnsaus  

Tournedos

€ 26,00
Met saus van paddenstoelen  
   

Houtskooloven

Reserveren
Specialiteiten uit de houtskooloven.  

 

Ribeye

€ 25,00
250 gram geserveerd met truffeljus  

Entrecote

€ 25,00
250 gram geserveerd met truffeljus  

T-bone

€ 32,50
550 gram geserveerd met truffeljus  
   

Nagerechten

Reserveren
   

Mandarijnensorbet en witte chocolade panna cotta

€ 8,50
Met schuim van steranijs  

Chocolademousse

€ 8,50
Met kokosijs en dropmeringue  

Crème Brûlée

€ 8,50
Met ijs van Groninger koek  

Grand dessert

€ 18,50
Nagerecht voor 2 personen  

Kaasplankje

€ 10,00
Diverse smaken  

 

Reserveer voor Diner of Lunch

 

Lunch

Lunchkaart

Reserveren
   

Carpaccio*

€ 9,50
Truffelmayonaise met pijnboompitten  

Gerookte zalm*

 € 9,50
Citrus met gemarineerde komkommer

Eitje ham kaas*

 € 8,50
Gebakken biologische eieren met ham en kaas  

Bourgondische Kroket*

 € 8,50
2 Bourgondische kroketten met mosterd  

Gezond*

 € 8,50
Ham, kaas, gemarineerde komkommer,
tomaat en gekookt eitje
 

Geitenkaas*

 € 8,50
Geitenkaas met honing met walnoten  
   
* Keuze uit ambachtelijk boeren wit of bruin brood  
   

Lucnch specials

Reserveren
   

12 uurtje ‘de Basiliek’

€ 12,00
Soep van de dag met een broodje carpaccio,
gerookte zalm of geitenkaas en een
bourgondische kroket. Keuze uit ambachtelijk
boeren wit- of bruinbrood of glutenvrijbrood
 
   

Maaltijdsalade

€ 10,00
Bij onze maaltijdsalade kunt u kiezen uit
Gerookte zalm, Carpaccio of Geitenkaas
Keuze uit ambachtelijk boeren wit- of
bruinbrood of glutenvrijbrood
 
   

Entrecote

€ 17,50
Geserveerd met boerenfriet en salade  
   

Saté ‘Basiliek’

€ 15,50
Saté van de haas met atjar, seroendeng
en boerenfriet en salade
 
   

Gebakken Zalm

€ 15,50
Witte wijn saus, boerenfriet en salade  
   

Vleesplankje voor 2 personen

€ 15,00
Diverse hammen, olijven, bitterballen,
brood met smeersels
 
   

Visplankje voor 2 personen

€ 15,00
Diverse vissoorten met inktvisringen
en brood met smeersels
 
   

Mosterdsoep

€ 5,50
Met spekjes en bosui  
   

Tomaten soep

€ 5,50
Met basilicum en zure room  
   

Bourgondische bitterballen

€ 5,95
6 stuks  
   

Gefrituurde uienringen

€ 5,95
6 stuks  
   

Nacho’s

€ 5,50
Met tomaat, kaas en guacamole  
   

Huisgemaakte appeltaart

€ 3,25
   

Huisgemaakte cheesecake

€ 3,25
   
   

IJskaart

Reserveren
   

Coupe de Basiliek

€ 7,50
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom  
   

Verse aardbeien

€ 7,50
Met vanille-ijs en slagroom  
   

Dame Blanche

€ 7,50
Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom  
   

Kindersorbet

€ 4,50
2 bolletjes ijs met slagroom  
   
   
   
   
   

 

 

Reserveer voor Diner of Lunch