Wijn & spijs

WIJN- EN BIERLIEFHEBBERS OPGELET

De laatste vrijdag van de maand* is het uitpakken bij de Basiliek!

Voor slechts €125,- p.p. geniet u van een uitgebreid zeven-gangen diner in combinatie met bijpassende wijnen**, water en koffie/thee met huisgemaakte friandises na. De inloop op deze avonden is rond 18:15 zodat wij tegen 18:30 kunnen beginnen met de avond.

 

Reserveren kan telefonisch via 0596-683131 onder vermelding van de gewenste datum en het wijnhuis.

Of per e-mail naar info@restaurantdebasiliek.nl

*m.u.v. de maand maart in verband met reeds geplaatste reserveringen

** m.u.v. 27 mei, dan hebben wij bijpassende bieren

 

 

De agenda:

 

Vrijdag 26 augustus             -           Wijnen van Nederlandse bodem

Met druiven als Auxerrois, Pinot Blanc maar ook Riesling wordt Nederland als wijnland steeds interessanter. Kom 26 augustus ervaren hoe Nederland zich als wijnland evolueert. Met bekende wijnhuizen als De Kleine Schorre en De Apostelhoeve, maar ook de kleine lokale druiventelers gaan we genieten van de Nederlandse wijnbouw, in combinatie met typisch Nederlandse producten zetten wij samen de Nederlandse keuken op de kaart.

  

Vrijdag 30 september             -          Ricasoli, Castello di Brolio

Als oudste wijndinastie ter wereld wordt Ricasoli gezien als een van de meest invloedrijke producenten van Italië. Niet alleen in smaak, maar ook in politiek en cultureel opzicht. Sinds 1141 wordt door de familie - ondanks oorlogen - gewerkt aan smaak en allure. Nederland heeft altijd al een bijzondere band gehad met het wijnhuis, in 1690 waren de eerste 14 vaten van hun Brolio lijn bestemd voor Amsterdam, een lijn waar wij in 2022 nog steeds van kunnen genieten.  Sinds 1993 begeleid Baron Francesco Ricasoli dit centraal gelegen Toscaanse bedrijf bij innovatieve uitdagingen. Geniet van de beste Chianti en spannende Toscaanse Chardonnay op deze avond met een Italiaans tintje.

 

Vrijdag 28 oktober                -           Het onbekende oosten

Bekende wijnlanden als Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland hebben de allure, maar de kwaliteit in landen als Oostenrijk, Hongarije, Bulgarije, Kroatië en Griekenland is ook zeker iets om te ervaren. Met inheemse druivenrassen als Grüner Veltliner, Assyrtiko, Agiorgitiko en Furmint is het palet aan smaken gigantisch, maar onbekend. Van ziltigheid tot romigheid, van fris zoet rood naar tannines, deze landen kunnen ontzettend goede wijn maken. Het zijn wellicht landen waar je niet snel mee in aanraking komt. Vandaar deze wijn-spijsavond. Laat u verrassen door de geheimzinnige kwaliteit van deze landen tijdens 7 smakelijke gangen.

  

Wijn- en spijsavond

€125,00

Iedere laatste vrijdag van de maand

 

(Op basis van beschikbaarheid en reservering)


*Foto's: Alieke Eising fotografie